Guide: Efterårsferie for store og små i København

0
403

Når efterårsferien skydes i gang den 15. oktober er der masser af aktiviteter i hele byen for store og små. Her har vi samlet fem bud, og du kan bl.a. kan se frem til en sjov uge på Broens Gadekøkken, Dansk Arkitektur Center, Tivoli, Reffen og SMK.

 

Af Louise Bro

 

1. Gratis madlavningskurser for børn på Broens Gadekøkken

I efterårsferien inviterer Broens Gadekøkken alle børn i alderen 6 år til 12 år med i køkkenet for at lære, hvordan de laver alt fra italienske sandwich og al dente ravioli til street food favoritter fra Sydamerika.

Madkurserne afholdes man-, tirs-, tors- og fredag. De er helt gratis, men da der kun er plads til 10 børn pr. kursus gælder det om at være hurtig med at få tilmeldingen i hus.

Børnene får selvfølgelig lov til at smage deres kreationer – og måske er der nok, så de også kan få lidt smagsprøver med hjem til familien. Forventningerne er, at det bliver efterårets sjoveste madkurser spækket med udfordringer, lærdom og gode smage.

Mens børnene laver mad, kan de voksne nyde den gode udsigt over vandet, snuppe sig lidt at drikke fra en af gadekøkkenets fire barer eller en bid mad fra en af deres 11 madboder.

HVOR: Broens Gadekøkken, Strandgade 95, KBH K
HVORNÅR: 18. oktober til 22. oktober
PRIS: Gratis – men kræver tilmelding her.

Fotocredit: Broens Gadekøkken
2. Designhuset Hermès indtager Dansk Arkitektur Center i efterårsferien

I efterårsferien inviteres alle med interesse for arkitektur, design og mode ind i Dansk Arkitektur Center til en oplevelse ud over det sædvanlige. Det store højdepunkt er verdenspremieren på eventen Hermès in the Making, skabt af det franske modehus Hermès.

Med Hermès in the Making forvandles det store udstillingsrum til et levende værksted i 10 dage. Her kan du møde de dygtige og højtspecialiserede kunsthåndværkere, bl.a. ur-, taske- og sadelmagere, som medbringer deres værktøj, materialer og ekspertise.

I familieværkstedet, der ligger i Dansk Arkitektur Centers børneunivers Educatorium, kan børnene prøve kræfter som designere og teste de særlige teknikker af direkte fra de franske kunsthåndværkere. I familieværkstedet kan børnene og deres forældre designe deres egen notesbog med læder fra modehuset Hermès og lave badges og nøgleringe i egne smarte design.

Derudover kan du se udstillingen Nålen i høstakken af Cecilie Manz – en af Danmarks mest anerkendte designere. Og hvis man er til mere fart over feltet, kan man rutsje fire etager ned gennem bygningen i DAC Slide og bogstaveligt talt mærke arkitekturens påvirkning på krop og sjæl, gå planken ud i VR og mærke, se og lytte til arkitekturen på en guidet ture for voksne og børnefamilier.

HVOR: Dansk Arkitektur Center, Bryghusgade 10, KBH K
HVORNÅR: 16. oktober til 24. oktober
PRIS: Der er gratis entré til DAC hele efterårsferien

 

3. Halloween i Tivoli

Halloween i Tivoli finder sted fra 14. oktober til og med 7 november. Forlystelserne kører, restauranterne byder på særlige efterårsmenuer, og så er haven dekoreret med hele 22.100 græskar.

Der er gjort ekstra ud af scenografierne, og når mørket falder på, kan du opleve det særlige Tivoli-lys, der for mange i sig selv er en attraktion. Samtidig er der placeret 22.100 græskar i Tivoli, hvilket er ny rekord. Tagene på handelsboderne bliver desuden pyntet med efterårsblomster, og så kan du se frem til 10.000 stemningsfulde græsser og stauder.

Årets forlystelsesnyhed, Villa Vendetta lægger op til et ægte Halloween-gys. I det uhyggelige hus kommer du på en 150 meter lang rejse gennem 12 forskellige rum fordelt på 800 skræmmende m2. Undervejs møder du beboerne, som efter mange års slid i Tivoli er blevet glemt. Årtiers glemsel har gjort dem grumme, bitre og har forvandlet dem til galninge. Der er tale om en rejse tilbage i tiden med referencer til i dag og til Tivolis ikoniske karakterer.

Og hvis det ikke er nok gys, kan du også lægge vejen forbi Skæsilden, som har adresse under den over 100 år gamle Rutschebane. Her rykker ”Det Hjemsøgte” nemlig ind. Den 16. oktober afholdes der DM i Kæmpegræskar, og den 23. oktober er der ”Monsters Night Out” optog med 200 monstre.

HVOR: Tivoli, Vesterbrogade 3, KBH V
HVORNÅR: 14. oktober til 7. november
PRIS: Entrébillet til Tivoli

Fotocredit: Tivoli
4. Horror Drive Thru på Reffen

Hvis du mangler endnu mere gys, så skal du køre forbi Reffen i efterårsferien. Her kan du nemlig komme på en helt igennem skræmmende køretur, når der er Horror Drive Thru på Reffen. Hele pladsen på Reffen er dekoreret med levende døde, knogler og masser af lys og special effects for at skabe det helt rigtige uhyggelige univers.

Til Horror Drive Thru på Reffen sætter du dig ind i din egen bil eller lejer en af deres, og kører gennem tomme containere og barer og oplever det interaktive show med 30 professionelle skuespillere, lysshow, uhyggelige effekter, et udvalgt soundtrack via bilens radio, jump scares og meget meget mere.

Læs mere om Horror Drive Thru her.

HVOR: Reffen, Refshalevej 167, KBH K
HVORNÅR: 8. oktober til 24. oktober
PRIS: Fra 60 kr.

 

5. Efterårsferie på SMK

I efterårsferien åbner SMK dørene til et fyldt ferieprogram, der blandt andet byder på en workshop med kunstner Simone Aaberg Kærn om at skabe alskens flyvende kreationer.

Hele ferien igennem byder SMK dagligt ind til workshops i Børnenes Værksted, hvor de små kan give sig i kast med den politiske kunst. Man kan lave sit eget protestskilt, uretfærdigheder i ler, malerier, der viser en bedre verden, eller bevæbne sig med en limpistol og lave en skulptur for retfærdigheden.

Hver dag kan man også komme hyggelige familieture rundt på museet og på en enkelt aften i ferien være med, når der bliver lavet flyvende kreationer, inspireret af det fly, der netop nu hænger fra museets loft i anledning af efterårets anmelderroste udstilling Efter stilheden – kunstens kvinder tager ordet.

HVOR: SMK, Sølvgade 48-50, KBH K
HVORNÅR: 16. oktober til 24. oktober
PRIS: Entrébillet til SMK