Sensommerens festivaler i København

0
390
festivaler i københavn

Hvis du troede, at sommerens festivaler var slut, så tro om igen. Sensommeren byder på en masse skønne festivaler i og omkring København. Og det bedste er, at de fleste kun strækker sig over en weekend, så du kan komme hjem og sove i din egen seng. Fra musik til street food og havnefest – her får du en komplet oversigt over festivaler i København resten af sommeren.

 

Af Louise Bro

 

21.-23. juli – Summer in the City Festival

For sjette gang indtager Summer in the City Festival Onkel Dannys Plads i Kødbyen. Det hele er ganske gratis, og du kan som altid se frem til et lækkert program spækket med de dygtigste up-coming artister fra den danske musikscene.

Musik: Thea Nyboe, Campo Calmo, Junior Brown, Vilje, Sofie Strøm, Silvia, Joshua Shafir, MILA, The Colour, Neel Wismann, Carla Olsen, Komorebi Garden, Jaya Merichau, Gejst, JOLES, Bastian Bertelsen, Aktin

HVAD: Summer in the City Festival
HVOR: Onkel Dannys Plads, KBH V
HVORNÅR: 21.-23. juli
PRIS: Gratis

 

29.-30. juli – Carpark Festival

I de rå omgivelser under Bispeengbuen er der for 8. gang Carpark Festival. Her kan du se frem til noget af det nyeste og mest interessante musik og kunst fra det danske vækstlag.

Musik: Sonic Girl, Ju kaia, SZIM, August Høyen, Tredjeperson, Avoid, jenny/JOAH/Oliver Malone og URO, Downtown July, MAS, Gift, PALLAS, Selma Higgins, Josie Amadonna, IVER og Afskum.

HVAD: Carpark Festival
HVOR: Under Bispeengbuen, Frederiksberg
HVORNÅR: 29.-30. juli
PRIS: Endagsbillet 150,-

 

6. august – Stella Polaris

Stella Polaris er efterhånden blevet en integreret del af den københavnske sommer, når Frederiksberg Have bliver indtaget til verdens største chill-out-festival. Her er musikkens tempo eller rytmiske element helt nedtonet og derfor bliver især stemningen sat i fokus. Pak et tæppe og slå dig ned i den smukke have og nyd de mange musikalske indslag, men du bare slapper helt af, og ja, chiller.

Musik: Albert F. Helmig, Elder Island, Tomas Høffding, Hercules & Love Affair, Dave Seaman, Joe Goddard, Tim Andresen, Nicka, JJ Paulo, Kalle B

HVAD: Stella Polaris 2022
HVOR: Frederiksberg Have
HVORNÅR: Lørdag 6. august
PRIS: Fri entré

 

6. august – Badesøen Festival 

Lørdag den 6. august 2022 afholdes den 5. udgave af Badesøen Festival – by The Lake & Forbrændingen, der er lige dele musikfestival og udflugt, i og rundt omkring Friluftsbadet Badesøen i Albertslund. Friluftsbadet ligger kun 20 minutter fra Københavns Hovedbanegård og er en lille perle af et badeland – også kendt som Vestegnens Mallorca.

Her kan du glide ned ad vandrutsjebanen til lyden af live-musik fra en af festivalens to scener, blive overrasket af et pop-up-act, imens man daser under parasollerne eller få plads til fordybelse med talks i litteraturteltet.

Musik: Athentically Plastic, Baby In Vain, FVN, Gaye Su Akyol, iB101, Tobias Rahim, HVAD,
Vilde Tuv, Tigermor & Julie Thalund

HVAD: Badesøen Festival
HVOR: Skallerne, Albertslund
HVORNÅR: Lørdag d. 6. august
PRIS: 450,-

 

11.-13. august – AiaSound

AiaSound Festival er en af de nyere festivaler, som kun for anden år indtager Tiøren ved Amager Strandpark. Festivalens fokus er at skabe et urbant miljø, hvor mainstream musik med et internationalt snit, gastronomiske oplevelser og fællesskab går op i en højere enhed – og så er ambitionen, at festivalen skal være Nordens mest bæredygtige.

Musik: Tyga, Tobias Rahim, Artearfit, Faustix, Branco, Ericka Jane, Kesi, Tiësto, Cheff Records, Pauline, Donkey Sound, Sivas, New Power Generation, Malte Ebert, Becky Hill, Steve Aoki, Clara, Hans Philip, Gente de Zona, Skinz, Blæst og Svea S, Chance the Rapper.

HVAD: AiaSound
HVOR: Tiøren ved Amager Strandpark
HVORNÅR: 11.-13. august
PRIS: Endagsbillet 599,- // Partoutbillet 1299,-

 

11.-13. august – O/Day Fest

En helt ny festival er klar til at se dagens lys – og ikke mindst til at indtage Refshaleøen ved Sønder Hoved, hvor Haven Festival i sin tid havde sin plads. Og det sted er genialt til en festival, så vi har høje forventninger til den nye O/Day Fest, som har sin debut fra den 11.-13. august. Her er der fokus på specialøl, lækre drinks, events, design og selvfølgelig musik. Der gemmer sig helt sikkert nogle spændende og anderledes indslag undervejs – fra langbords-middage og ølsmagninger, og til silent disco og lysende kunstværker. Bag festivalen står ÅBEN, som du måske kender fra den Grønne Kødby – og de har slået sig sammen med en masse andre lokale partnere fra byen for at skabe denne nye festival.

Musik: Amanda Baun B2B Josefinity, AV AV AV, Avalanches, Caribou, Channel Tres, Chinah, Courtesy, Debbie Sings, FLAVA, Floating Points, Gioli & Assia, Jayda G, JEURU, Jyoty, Kenton Slash Demon , Malika Mahmoud, Namasenda, Romy, Sofia Kourtesis, Tripolism, TSHA, When Saints Go Machine

HVAD: O/Day Fest
HVOR: Sønder Hoved, Refshaleøen
HVORNÅR: 11.-13. august
PRIS: Endagsbillet 400,-600,- // Partoutbillet 1200,-

 

18.-20. august – UHØRT Festival

Hvis du endnu ikke har været på UHØRT Festival, så skal du afsted i år. Det er nemlig her, du finder alt det absolut nyeste musik, og får nogle af de mest spændende oplevelser og muligheder for at se bands, inden de for alvor slår igennem. Det er 10. gang at festivalen løber af stablen i København, og det sker som altid i området omkring Copenhagen Skatepark på Enghavevej. Her kan du opleve 42 nye og talentfulde danske navne, der fylder pladsen og scenerne med masser af energi, begejstring, nærvær og ikke mindst et hav af fede koncerter indenfor forskellige musikgenrer.

Musikprogrammet er endnu ikke fastlagt, så hold øje på uhørt.dk, men du kender højst sandsynligt alligevel ikke de 42 artister og bands – så det er bare at tage af sted og opleve dem live. Det vil du ikke fortryde.

HVAD: UHØRT Festival
HVOR: Enghavevej 80, KBH SV
HVORNÅR: 18.-20. august
PRIS: Endagsbillet 195,- // Partoutbillet 395,-

 

13.-27. august – Strøm Festival

Strøm Festival melder sig også klar i år med mere end 20 danske og udenlandske artister, som står på spring for at fylde byen med hver deres take på den elektroniske lyd. Festivalen forløber over tre uger, med main events d. 13., 20. og 27. august i bl.a. metroen, DGI Byen, Solbjerg Plads og Stengade. Mange af de elektroniske koncerter er gratis, men på Stengade skal du betale entré. Så tjek programmet ud og find dine favorit artister – der er altså lidt for enhver smag. Fra Rulledisko i DGI Byens idrætshal til livekoncerter og feststemning i metrotoget mellem Vestamager, Vanløse og Lufthavnen til rave extravaganza i tre etager hos Stengade 30.

Musik: Tygapaw, Nene H, Cynnamon, MikeQ, CTM, Schacke, Okouru, Sofie Birch, Zakia, Cockwhore & Macho, Téa, Mira Campau, Matriark, Perko, Mbizo, Deb Foam, UUMPHFF Radio, SWEAT

HVAD: Strøm Festival
HVOR: Metroen, DGI Byen, Solbjerg Plads, Stengade
HVORNÅR: 13.-27. august
PRIS: Gratis // 150,- for Clubmission

 

18.-21. august – Street Food om Søerne

Efter 2 års ufrivillig pause er der igen Street Food madfestival om Søerne. I år bliver der sat fokus på mangfoldighed og iværksætteri med alverdens nye og mere etablerede madkoncepter – serveret til dig som street food. Så her kan du se frem til alt fra street food’ere, madiværksættere, mindre restauranter og større gastronomer rundt om Peblinge Sø – og spise dig igennem alt hvad der frister.

HVAD: Street Food Madfestival
HVOR: Peblinge Sø, KBH N
HVORNÅR: 18.-21. august
PRIS: Gratis

 

27.-28. august – Kulturhavn Festival

I weekenden den 27.-28. august 2022 sætter Kulturhavn Festival endnu engang sejl med gratis arrangementer i Københavns Havn. Her kan du tage på opdagelse i nogle af havnens skjulte perler sammen med stærke aktører fra byens kultur- og fritidsliv og blive klogere på mulighederne i hovedstadens fantastiske blå byrum – både på vand og til lands. Festivalen er opdelt, så den starter Frederiks Brygge i det nye Sydhavn, og herefter rykker videre mod festivalpladsen ved Orientkaj st.

HVAD: Kulturhavn Festival 2022
HVOR: Københavns Havn
HVORNÅR: 27.-28. august
PRIS: Gratis