Troels Kjeldgaard | Københavnersnuden #424

0
473
Københavnersnuden Troels Kjeldgaard

Ugens Københavnersnude er Troels Kjeldgaard, som er daglig leder på spillestedet Forbrændingen og Badesøen Festival, der begge ligger i Albertslund. Han bor i Taastrup sammen med sin kone, og arbejder lige nu på at gøre klar til årets Badesøen Festival, som finder sted den 6. august. Programmet er klar, og det er booket med en grundlæggende ambition at være en velkurateret niche-festival, der favner kulturel diversitet. Mød Troels og hans København her.

  

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Troels Kjeldgaard: Jeg går sammen med mine kollegaer og alle vores seje frivillige og planlægger årets Badesøen Festival. En festival der ligger på Vestegnens Mallorca – også kendt som Badesøen eller Albertslund Friluftsbad. Et magisk sted at holde festival, fordi der i midten er en kæmpe stor pool og et program, man ikke finder på andre festivaler. Du risikerer f.eks. at møde en pop-up koncert oppe i vandrutchebanen.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Troels: Jeg bor på Københavns Vestegn, nærmere bestemt Taastrup. Så har ikke langt på min cykel til Forbrændingen, hvor jeg arbejder til dagligt og heller ikke langt til Badesøen.

Foto: Badesøen af Malthe Ivarsson

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Troels: Jeg elsker at gå tur med min hund i Vestskoven, som ligger i Albertslund.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Troels: Kaffe er lidt en religion for mit vedkommende, og jeg bliver tit kaldt kaffesnob af familien.

Jeg nyder gerne min kaffe på Vesterbro, specielt Enghave Kaffe, Navnløs eller Prolog er mine favorit kaffesteder. Men drikker mest kaffe hjemme, hvor jeg har et lille kaffelaboratorie. Her kommer bønnerne enten fra Risteriets Unomat, Kaffe & Grums eller fra mit yndlings risteri Suenôs, som ligger på Bornholm.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Troels: Jeg er en sucker for mexikansk mad, og der er jo et væld af gode steder at vælge imellem efterhånden. Så det kommer an på, hvor man er i byen. Men Sanchez er nok favoritten.

Men man kan også finde god mad på steder, som ikke burde havde god mad. F.eks. elsker jeg den friske pasta fra Parma & Pasta, som ligger i City2 af alle steder… Man tror ikke, det er muligt at finde kulinariske oplevelser i City2, men det er åbenbart muligt. Men lå den på en af broerne, kostede den nok det dobbelte, så den må godt blive i City2.

Tager man til Brønshøj, kan man f.eks. også finde byens allerbedste pizza i et helt almindeligt villa kvarter. Her laver Da Gallo pizzaer, som ikke kan fåes andre steder i Kbh.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Troels: Man fester jo der, hvor ens venner er, og mine venner er altid til koncert. Så når jeg fester, er det som regel på et spillested og en bar i nærheden – før og efter.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Troels: Jeg inspireres på min cykel, når jeg enten cykler mellem møder eller på vej hjem fra arbejde.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Troels: Selvom det er blevet lidt overrendt, er mit yndlingssted i København nok stadigt Refshaleøen. Her finder du stadigt små oaser, du ikke finder i resten af byen.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Troels: Da jeg blev gift med min kone, holdte vi bryllupsfest på kunstnerbåden Illutron på Reffen. Det var en episk kærlighedsfest blandet med techno rave, indierock og punk koncert. Så det er nok det minde, jeg altid vil huske byen for.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Troels: Prøv nye kulturoplevelser. Jeg var f.eks. for nyligt i Operaen for første gang og se min første opera Don Juan. Det var virkeligt sjovt at prøve, og jeg er nu begyndt at udskifte diverse rockplader med opera, når jeg skal lytte til musik. Jeg endte til opera pga. Allan Graugaard Madsens tv-program Operarejsen på DR2. Allan er fast vært på Badesøen Festival, men missede festivalen sidste år pga. selv samme program. Men han er tilbage i år!

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Troels: København har jo alt, så må drømme utopisk og sige, at byen mangler flyvende biler. Så der er mere plads til cykler. Det værste ved København eller storbyer generelt er trafik.

Så hvis det kunne forsvinde fra gadeplan, vil det være fedt.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Troels: Den nyeste plade med, hvad end man skal ind og høre koncert med.

Tusind tak, Troels fordi du ville dele dit København med os! 

Badesøen Festival finder sted den 6. august, og du kan læse meget mere om programmet, og alt det du kan opleve her.