Slip for slæberiet: Lej dit campingudstyr på Roskilde Festival 2022

0
437

Nedtællingen til Roskilde Festival 2022 er for alvor i gang. Men efter to år uden en festival, så er campingudstyret måske ikke lige så klar til en festival, som du er. Det er der gode råd for. På årets Roskilde Festival kan du nemlig som noget nyt leje både telt, luftmadras, og pavillon. Helt genialt – fordi det er festivalens bæredygtige måde at nedsætte brugen af éngangsprodukter på, og fordi du slipper for at slæbe campingudstyret frem og tilbage.

 

Fotocredit: Roskilde Festival / Jonas Jessen Hansen

 

Af Louise Bro

 

Er du og dit campingudstyr klar til Roskilde Festival 2022?

Forventningens glæde til årets Roskilde Festival 2022 er uden tvivl stor. Men vi er nok alle sammen lidt rustne, når det kommer til at være helt festivalklar. Efter to år med aflyste festivaler, så skal festivalformen lige støves af, og det samme skal campingudstyret.

Roskilde Festival har i mange år haft tilbud om special camping som get a tent og tenthouse. Og det geniale ved de løsninger er bl.a., at du slipper for at slæbe teltet med hjemmefra. Begge dele bliver dog hurtigt udsolgt, så hvis du skal på Roskilde Festival i år, skal du altså finde det gamle campingudstyr frem, eller måske ud og købe nyt. Men du kan slippe for begge dele.

 

Slip for slæberiet

Hvis du som mange andre har taget den lange vandretur fra Roskilde station eller Roskilde Festival station og til din camp, så ved du, hvilke myoser det kan give i nakke og ryg. Og ja, det hører da også med, når man skal på festival. Men det er bare som om, campingudstyret er 10 kg tungere, når du skal hjem igen efter en skøn festival med koncerter, fester, dans og lidt for mange øl.

Derfor er der desværre stadig mange, der vælger at efterlade deres telt og andet campingudstyr i campingområdet, og det er absolut det sidste, man skal gøre. Roskilde Festival tænker hvert eneste år tænker i stadig flere bæredygtige løsninger, og nu har de lavet en genial løsning for dig, som ikke vil slæbe udstyret med. Du kan nemlig leje både telt, luftmadras og pavillon på festivalen.

 

Cirkulært lejesystem

Roskilde Festival udlejer campingudstyret for at skabe et cirkulært system, så du kan afhente dit lejede campingudstyr på festivalen, når du ankommer, og levere det tilbage igen, når du tager hjem. Lejeprodukterne er af god kvalitet med særlig fokus på holdbarhed, så de kan udlejes igen til næste år.

Det må jo siges at være en væsentlig mere bæredygtig måde at campere på, hvis ikke du selv har investeret i et godt telt, men derimod har valgt “festival-pakken” fra supermarkedet eller byggemarkedet, som altså ikke er lavet til at holde meget mere end én gang. Især ikke hvis det regner eller blæser bare en smule.

Der er som sagt stadig alt for mange, der efterlader deres campingudstyr på campingområderne. Faktisk er langt størstedelen af det indsamlede affald efter Roskilde Festival fra campingområder, når folk efterlader deres grej: telte, stole, pavilloner, luftmadrasser og soveposer. Roskilde Festival prøver at sortere affaldet, men det er alt for stor en opgave, og størstedelen af affaldet kan alligevel ikke genanvendes, selv hvis det skulle blive sorteret på en af festivalens 15 genbrugsstationer. Så husk lige at rydde op efter dig selv!!

 

Lej telt, luftmadras og pavillon hos Roskilde Festival

Det er første år, Roskilde Festival introducerer denne lejeløsning for campingudstyr, og det er planen at skalere den over de kommende år. Formålet med lejeløsningen er at skabe et attraktivt cirkulært alternativ til det store engangsforbrug af campingudstyr og fremadrettet at reducere mængden af affald på campingområdet. Og hvis du som sagt overvejer, at gå ud og købe nyt og billigt campingudstyr, så er det nok en lille bonus at vide, at det også er ganske prisvenligt at leje udstyret direkte på festivalen.

 

Teltet

Det nye udlejningstelt består af et ydertelt af polyester i slidstærk kvalitet med et vandsøjletryk på 3000mm). Teltet har en størrelse på 208 x 162 x 116 cm , og er til 2-3 personer. Inder-teltet er lavet i åndbar polyester og en bund af  polyethylen. Teltstængerne er lavet af aluminium. Teltet er af god kvalitet og kan vaskes gentagne gange.

Pris: 350 kr. + 400 kr. i depositum (som returneres når du afleverer produktet igen)

 

Madrassen

Luftmadrassen er PVC-fri og består af nylon og TPU. Madrassen er både komfortable og af en kvalitet, der egner sig til genbrug. Madrassen måler 200 x 75 x 8 cm og indeholder et nemt anvendeligt fodpumpesystem samt indbygget pude. Det har været vigtigt for Roskilde Festival at finde et PVC-frit alternativ til de klassiske luftmadrasser, der ofte medbringes på festivallen. Efterladte luftmadrasser med blød PVC er nemlig farligt affald, som Roskilde Festival er forpligtet til at indsamle og sende til deponi.

Pris: 150 kr. + 150 kr. i depositum (som returneres når du afleverer produktet igen)

 

Pavillonen

Pavillonerne består af et stålstel, der er belagt med en hvid rustfri overfladebehandling. Teltdugen er lavet af nylon og PU-belagt, som gør den både uv- og vandtæt. Den klassiske festivalpavillon klarer sjældent en uges brug på Roskilde Festival, og er de-facto et éngangsprodukt. Den nye pavillon måler 3 x 3 meter, og er mere robust med en solid ramme og kan repareres, hvis noget går i stykker under festivalen, fordi delene kan blive skiftet ud.

Pris: 350 kr. + 500 kr. i depositum (som returneres når du afleverer produktet igen)

 

Producenterne af campingudstyret er nøje udvalgt af Roskilde Festival efter overvejelse om en række produkt- og leverandørmuligheder. Et kriterie for valg af producent var, at der kunne indhentes reservedele til produkterne, således at produkterne kan repareres og vedligeholdes, fremfor at hele produktet må tages ud af deres nye udlejningssystem, hvis en del-komponent går i stykker. Produkterne er produceret i Shanghai af BSCI auditerede producenter, og leverandørerne lever op til de krav og standarder, der forventes og kræves i EU.