Sabine Brandt | Københavnersnuden #11

0
339

Sabine Brandt ejer Sisterbrandt Designstudio. Og trofaste læsere af bloggen vil vide, at vi er MEGET glade for Sabine og hendes arbejde. Hun lavede vores to tidligere logoer – det første bruger vi stadig som profilbillede på vores Facebook-side – og så har hun en SKØN vane med at overraske os med snailmails med LÆKRE flotte ting fra hendes kreative hænder. Så måske er vi lidt forudindtagede på den rigtig gode måde, meeen man kan faktisk ikke andet end at ELSKE Sabine og hendes flotte ting!

Sabine Brandt

Hvis du ikke kender Sabine, så kender du næsten med garanti de flotte Go Cards, som hun laver: Her er et lille udpluk:

Let's do cocktails_GoCard_Sisterbrandt

Let's dance_GoCard_Sisterbrandt

JA_GoCard_sisterbrandt

NEJ_GoCard_sisterbrandt

Hvis du vil se mere af Sabines arbejde, så kan du kigge på Sisterbrandts hjemmeside lige her

LC: Hvor bor du?

SB: Jeg bor med min mand Søren og mine 2 børn, Ask og Björk, i Fiolstræde, København. Lejligheden er i 2 etager, og på 140 kvm. Udsigten fra mit køkkenvindue er over mod Rundetårn. Jeg tager et billede af tårnet hver morgen, og det er utroligt så forskelligt det kan fremstå. De mest stemningsfulde, poster jeg på min Instagram profil. (@sabinebrandt)

LC: Hvor går du tur?

SB: Jeg elsker at gå tur i Kongens Have, men hænger for det meste ud i vores grønne gård, der ligger mellem Fiolstræde og Peder Hvidtfeldsstræde, med udsigt til Den Jødiske Synagoge. Her er masser af små hyggekroge, og store gamle træer man kan gemme sig under. Det er en fantastisk følelse at åbne porten fra Fiolstrædes pulserende liv, og hører den smække bag sig, og kunne føle sig alene midt i byen. Det er kontrasten, jeg er vild med.

LC: Hvor drikker du kaffe?

SB: Jeg drikker ikke kaffe, men elsker te, og Riccos Kaffebar på Hauserplads, har både den rette stemning og skøn te! Ellers er caféen i  antikvitetsbutikken Atelier Septembers fine lokaler på Gothersgade også et hit.

LC: Hvor spiser du?

SB: Sidst jeg var ude, var på Pony på Vesterbrogade, som jeg kun kan anbefale MAX. En af mine tilbagevende sommer»must« er at spise hos Kadeau-drengene på Bornholm, når vi er i vores sommerhus, og nu kan man spise bornholmske lækkerier hos dem på Pony i København, jubiiii!

LC: Hvor fester du?

SB: Nu er jeg ikke den store festnørd … men jeg ELSKER en go drink … og jeg er vild med såvel stemningen, drinks og tjenerne på Lidkoeb, beliggende i en lidt hemmelig baggård på Vesterbrogade. Stemningen af brændt træ, og ild i pejsen her i vintermånederne, er den perfekt start for en middagsaftale senere ude i byen.  En af mine tidligere ansatte har også anbefalet mig Fortunen som et skønt sted med god vin på glas, så det må jeg snart afprøve …

Et par gange om  året, typisk i december, ender vi her, når vi skal ryge (ups) og drikke flaskeøl … Riesen-Bar i Oehlenschlægersgade, lille røgfyldt bar, men superhyggeligt!

LC: Hvor inspireres du?

SB: Jeg prøver at gå en ny rute hver dag, på min vej hjem fra designkontoret. Elsker at kigge på mennesker, klistermærkerne på lygtepælene, nedfaldne blade på Gråbrødre Torv …  Jeg suger til mig af tingene omkring mig. Mere konkret inspiration finder jeg pt her:

Bob Noon i Matthæusgade med dygtige illustratorer og skæv inspiration.

Yes We Can Can i Tullinsgade har fin skæv grafisk inspiration.

En af mine grafiske yndlingsbutikker er Cinnober lige ved Rundetårn!

 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

SB: Den jødiske Kirkegård i Møllegade, som nu er åbnet for publikum 3 dage om ugen. Jeg har tilbagevendende gange været på de jødiske kirkegårde i Berlin, og rammes altid af en ømhed, tristesse og eftertænksomhed, når jeg kommer der. Lidt den samme stemning om tingenes forgængelighed finder jeg i Møllegade. Fred og ro.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

SB: Det er og må blive på Dronning  Louises Bro, ’Hipster Broen’. Min mand friede til mig her, og broen emmer altid af liv, lige meget hvilken tid på året man passerer den, eller gi’r sig tid til at sidde på en bænk og kigge på alle dem, der drøner forbi.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

SB: Sommerture på cykel i København i prikkede kjoler, især da jeg var yngre på vej hjem fra byture, tit fra Rust på Nørrebro, ind over broen til midtbyen, med solsortene i ørene … der følte jeg mig lykkelig!

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

Jægersborggade på Nørrebro indeholder for mig alle de ting som en eftermiddag i København skal indeholde. Sjov og skæv shopping, lækker mad og inspirende mennesker.  Og Cavabaren mellem Torvehallerne er super hyggelig, men helt klart en sommerting.

Kære Sabine, tusind tak for at du vil dele lidt af dit København med os!