Ditte Maria Hansen | Københavnersnuden #23

1
335

Vi kan nu byde endnu en blogger velkommen i vores lille københavner-loving forum, nemlig Ditte Maria Hansen. Ditte er til daglig freelancejournalist og brand manager, og så interesserer hun sig meget for mode, så hun er den helt rigtige at byde indenfor i varmen. Ditte kommer også til at blogge om sundhed, da hun rent faktisk også underviser hos Fitness DK OG dyrker det kolde gys som entusiastisk vinterbader. Velkommen til, Ditte!

Ditte profil

LC: Hvor bor du?
DMH: Jeg bor på en dejlig sidegade til H.C. Ørstedsvej på Frederiksberg med to minutter til søerne. Det er den største luksus at kunne gå en morgentur derned og mærke og se, hvordan byen vågner.

LC: Hvor går du tur?
DMH: Før i tiden gjorde jeg det hver morgen i Søndermarken sammen med min franske bulldog, mens alle andre sov. Nu går turen enten om søerne eller i Landbohøjskolens skønne have.

LC: Hvor drikker du kaffe?
DMH: På Oliver’s Oase på Frederiksberg Allé. De laver den bedste nøddelatte med strejf af muskat om vinteren og serverer den skønneste islatte om sommeren. Perfekt til at tage med over i Frederiksberg Have.

LC: Hvor spiser du?
DMH: Hvis jeg kunne, så spiste jeg på Formel B hver eneste dag. Maden er himmelsk! Jeg har faktisk engang fældet en lille glædeståre over et stykke duekød derinde. Ellers spiser jeg gerne en burger med lynstegt tatar-bøf på Café Sokkelund, en øko-salat på Urtehuset eller køber sushi med hjem fra Omakase.

LC: Hvor fester du?
DMH: Det kommer an på, hvad jeg er i humør til. Skal der danses, så foretrækker jeg Culture Box. Folkene bag formår virkelig at hive nogle fede verdensnavne til, selvom det er et meget lille spillested. Ellers er jeg mest til drinks på mange af Københavns hyggelige cocktailbarer som Lidkoeb og Holmens Kanal, hvor jeg stærkt kan anbefale deres Flamingo Fizz.

LC: Hvor inspireres du?
DMH: Det gør jeg på Islands Brygge, hvor jeg vinternbader i Havnebadet. Om aftenen er udsigten simpelthen så smuk med lyset fra byen, der spejler sig i vandet. Jeg nyder udsigten, både når jeg hopper i det kolde vand, og når jeg efterfølgende sidder og får varmen i saunaen, der har er stort panoramavindue. Når jeg sidder der og mærker blodet suse gennem kroppen, så kobler jeg fuldstændig af og tænker helt klart.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
DMH: Det er Søndermarken og Frederiksberg Have. Der er så meget historie og liv i de to parker; fra Oehlenslagers berømte tur i Søndermarken sammen med Steffens til elefanterne i Zoo, som man i dag kan se fra Frederiksberg Have. Det summer altid af liv derovre; fra tidlig morgen til sen aften, hvor folk løber, lufter hunde eller hygger sig i græsset.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
DMH: Da jeg sidst cyklede hjem fra en skøn aften på Sunday med en pizza fra Burger Palace i cykelkurven. Jeg bliver helt høj af, at byen er så let om komme rundt i.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
DMH: Det er fra Copenhagen Fashion Week i august 2010, hvor jeg sammen med min veninde var til Henrik Vibskovs show i H.C. Ørstedsparken. Vi havde fået de bedste plader midt på broen, hvor modellerne gik over og små både med udklædte statister sejlede under. Det var helt fortryllende at sidde der under stjernehimlen og drikke Gyldne Damer, høre høj musik og se det – som altid – underholdende og hypede show.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København? 
DMH: Forkæl dig selv i Nimb Pejsestues smukke rammer med en kop te om eftermiddagen eller en drink før byturen. Der er noget magisk over den stue med Cathrine Raben Davidsens monumentale vægudsmukninger. Specielt det lille barnehoved over den store pejs betager mig hver gang, jeg er der.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Ditte! 🙂

1 COMMENT

Comments are closed.