Mathilde Falch | Københavnersnuden #4

0
309

Mathilde Falch er en af Danmarks talentfulde upcoming sangerinder. Hendes debutalbum udkom i februar 2012, og siden da har hun næsten uafbrudt turneret landet tyndt sammen med sit band. Som 4-årig begyndte hun at spille på familiens klaver, og allerede som 13-årig spillede hun i flere forskellige bands på tværs af genrer, men det blev hurtigt rockens energi, singer/songwriter-traditionens dybde og ord, og poppens catchy melodier, der fangede Mathildes lyst til selv at skrive sange. Sproget og ordets magt begyndte ligeledes i en tidlig alder at fascinere Mathilde, og mange sange, digte, historier og skuespil blev skrevet på hendes barndomsværelse. Og hun er stadig i dag en produktiv ung dame; de seneste år har hun blandt andet designet tøj i samarbejde med Landsforeningen SIND, deltaget i en paneldebat om sangskrivning til årets Copenhagen Songwriter Festival, og sat fokus på crowdfunding i de danske medier – en kvinde med meget på hjertet! Hendes nye album udkommer den 8. februar 2014, og du kan lytte til den smukke sangerinde og se hendes tourplan her.

Mathilde er en super sej københavner, og vi er glade for, at hun vil dele sin by med os:

Mathilde falch
Foto: Søren Kirkegaard

LC: Hvor bor du?
MF: Jeg bor på Vesterbro.

LC: Hvor går du tur?
MF: Frederiksberg Have, Labyrinten på Pile Allé og en aftentur ned af Istedgade med min kæreste.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MF: Min stamcafé er Von Fressen, på vesterbrogade. Elsker stemningen der. Der er god kaffe og så er der altid mulighed for at få en god whiskey i den, hvis man trænger til det.

LC: Hvor spiser du?
MF: Jeg er vild med tapas. Min yndlings tapasbar er El Tapeo på Peder Hvitfeldts Stræde. Der er mega hyggelig stemning og deres Albondigas, Gambas og Huset vin er fantastisk!.

LC: Hvor fester du?
MF: Jeg er oftest til øl på Istedgade eller hjemme hos venner. Så kan jeg godt li’ at komme på Christiania og høre musik, nogle gange går jeg også ud og danser, men jeg kan aldrig rigtig huske hvor.

LC: Hvor inspireres du?
MF: Jeg er vild med at sidde i min vindueskarm (fattigrøvs udgaven af en altan) der kan jeg følge med i hvad der sker på gaden og i mine tanker.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MF: Indre Nørrebro emmer selvfølgelig af liv, men jeg tror at Vesterbro løber med min 1. plads. Med Enghave plads, Værnedamsvej og Istedgade.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MF: Hver gang jeg har været i Udkantsdanmark og spille og kommer tilbage til byen. Elsker at køre igennem København om natten.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MF: Jeg har heldigvis mange gode minder om København. Men min Releasefest i 2012 står meget stærk for mig. Jeg havde ventet og glædet mig så længe til at mit første album skulle blive til virkelighed. Jeg havde inviteret til fest, og der kom så mange dejlige mennesker og støttede op. Det var den vildeste aften for mig.

_______________

Vi er tilbage med et nyt ’Søndags-interview’ om en uge med endnu en sej og inspirerende københavner. Tak, Mathilde, for at dele lidt af dit København.

KH Anne & Louise