Ane Cecilie Remvig | Københavnersnuden #30

0
329
Ane Cecilie Remvig
Ane Cecilie Remvig – det er Ane til højre på billederne.

Det er tid til søndagsinterview, og denne gang har vi snakket med søde Ane Cecilie Remvig, indehaver af den skønne nye butik, Et Avec, på Gammel Kongevej, som vi besøgte tidligere på måneden.

LC: Hvor bor du?
ACR: I Lyngby, lige ved Dyrehaven. Det er perfekt, tæt på alt og hurtigt inde i byen. Jeg elsker mit lille forstadskvarter.

LC: Hvor går du tur?
ACR: I Dyrehaven om søndagen. Jeg bor i hyggelig gåtur-afstand til Piil & co, som ligger inde i Dyrehaven, hvor der er udendørsskovbar med blandt andet franske pandekager.

LC: Hvor drikker du kaffe?
ACR: Det gør jeg mest i butikken, da vi også sælger take-away kaffe – og man får drukket en del kaffe, når man har den gode slags lige ved hånden. Men skal jeg ud af butikken, så er det på Kleist Kaffe på Frederiksberg Allé, hvor der er sol hele dagen eller Ipsen & co på Gl. Kongevej, hvor der bare er sindssygt hyggeligt.

LC: Hvor spiser du?
ACR: Madsynergi, inde i baggården på Værnedamsvej. Jeg elsker det sted, der er så rart, og det føles halv-hemmeligt at sidde og spise der – væk fra verden. Maden er hjemmelavet, enkel og lavet på gode råvarer. Jeg er lidt af en foodie og SKAL have go’ mad hver aften. Men når man  arbejder så meget, som jeg gør pt, så er Madsynergis take-away en meget fin løsning.

LC: Hvor fester du?
ACR: Sidst jeg var i byen var på Sunday. Men jeg må indrømme, at det ikke bliver til særlig meget fest for øjeblikket, når jeg endelig holder fri, så vil jeg gerne hjem til min lille familie.

LC: Hvor inspireres du?
ACR: Jeg har boet i Paris for 100 år siden, og jeg vender gerne tilbage dertil. Jeg er lidt små-francofil, i særdeleshed når det kommer til mode. Så det er gerne med hovedet fuld af ideer og telefonen fuld af billeder, når jeg kommer hjem derfra.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
ACR: Jeg har boet 8-9 forskellige steder i København, fra Ydre Nørrebro til Indre Vesterbro og det pæne Frederiksberg. Og jeg kan finde noget skønt ved alle de steder, jeg har boet.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
ACR: Det lyder corny, men det føler jeg næsten hver morgen: jeg kører altid ind ad Tagensvej og hen over Fredens Bro. Og hver morgen synes jeg, at det er det smukkeste syn at kigge langt ud over Søerne fra den bro. Farverne på bygningerne er så fine, svanerne er yndige, og man kan se langt! Ikke mange steder i en storby kan man se langt nede i grund-højde.

LC: Hvad er din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
ACR: Hvis man er turist i København, så synes jeg bestemt at området omkring Værnedamsvej er et besøg værd. Der er en særlig stemning på Værnedamsvej, og skal man shoppe, så er der efterhånden kommet mange virkelig gode butikker på Gl. Kongevej op mod HC. Ørstedsvej: F.eks. har Gardenia (lige re-opened) et lille, men super fedt udvalg af sko, guldsmeden Æstetik har de fineste håndlavede smykker og sidste år åbnede Ganni en fin og indbydende butik på strækningen.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, søde Ane! Vi er tilbage med endnu et søndagsinterview om 14 dage. Rigtig god dag!

Kærlig hilsen

Love Copenhagen