Udstilling: Naturens Parti i Dansk Arkitektur Center

1
409
Vores planet er plaget, men menneskets rovdrift på naturen fortsætter. Open Platform Arkitekter, der står bag udstillingen Naturens Parti mener, at en løsning på klimakrisen kræver mere end omstilling til vegetarkost og løbehjul. I Salen i Dansk Arkitektur Center kan man frem til den 1. september 2022 opleve deres udstilling Naturens Parti, der tager os med på en rejse ud i et bæredygtigt fremtidsunivers, og som kan ses som et wake-up call i forhold til vores verdensopfattelse og natursyn.

Udstillingen består af fire storkollager og fire lydværker med indtalte fortællinger og musik af lydkunstner Villads Klint. Indledningsvis til udstillingen spørger en af arkitekterne, hvordan vi kan løse verdens problemer uden vold. Svaret får han af en hologramversion af den amerikanske arkitekt og futurist Richard Buckminster Fuller (1895-1983), som forklarer, at vi må sammenkoble hele verden gennem et globalt energinet.

Open Platforms vision tager tråden op. Her løser menneske og natur i fællesskab udfordringerne. Udover et verdensomspændende netværk, der sikrer fair fordeling af verdens ressourcer på naturens præmisser, hersker en overordnet verdenslov, der garanterer naturen mindst 92.5% af klodens landoverflade.

”Der er selvfølgelig den her dobbelt betydning i titlen Naturens Parti. Er vi på naturens side eller er det et politisk parti? Men for os er arkitektur, politik og kunst en hellig treenighed, som man ikke kan skille ad. Og når vi løser arkitektopgaver til hverdag, er det lige så vigtigt, at vi tænker i helheder. Det adskiller arkitektur fra byggeri.” udtaler Niels Lund Petersen, partner i Open Platform.

Udstillingen er for mennesker i alle aldre, og her kan man gå på opdagelse i de dragende billeder for at finde dyr, der gemmer sig i naturkollagen eller genkende planeterne i vores solsystem i den fem meter lange rumkollage. Podcasteventyrerne på engelsk og ambientmusikken tiltrækker større børn og unge.

Udstillingen løber fra 10. marts – 1. september 2022 i ”Salen” på Dansk Arkitektur Center. Se mere om udstillingen her

1 COMMENT

Comments are closed.