White Guide Danmark 2014

0
247

White Guide Danmark 2014

For tre uger siden blev vi inviteret til lanceringen af White Guide Danmark 2014 – en journalistisk madguide med anmeldelser af og anbefalinger til de bedste restauranter i Danmark – hele Danmark, vel at mærke. Ikke som Michelin-guiden, som begrænser sig til hovedstaden.

White Guide Danmark 2014

Jeg elsker at gå ud at spise og er meget fascineret af guides som denne. For en måneds tid siden talte jeg med en restaurantchef på københavnsk michelinrestaurant, som fortalte, at anmelderne fra Michelin jo lever og ånder for den guide og skal tage stilling til over 300 restauranter om året. Det er jo voldsomt! Det ville selv ikke jeg synes var morsomt. Man kender det jo godt; pizza smager fantastisk – hvis man får det én gang om året. Mon ikke det er det samme med michelinmad? Godt man ikke arbejder for Michelin! 😉

White Guide Danmark 2014

Til lanceringen fortalte holdet bag White Guide, at guiden er et øjebliksbillede af de bedste danske restauranter. Pointsystemet er ikke hemmeligt, det står forklaret i bogen, så alle kan være med.

White Guide Danmark 2014

Anmelderne er journalister, som beskftiger sig med gastronomi eller folk, som tidligere har arbejdet i restaurationsbranchen, altså folk vi godt kan tillade os at anskue som værende eksperter.

WG 3.jpg

I guiden lægges der vægt på fire elementer: madoplevelsen er det vigtigste og den, der i sidste ende afgør, hvilken placering stedet får. Derudover er det håndteringen og udbudet af drikkevarer, service og miljø.

White Guide Danmark 2014

Til lanceringen blev der uddelt nedenstående ni priser – og så blev der serveret delikate hapsere og vidunderlig vin og øl.

Årets nye restaurant: Studio – The Standard
Årets feel good oplevelse: Pluto (min yndlingsrestaurant pt!)
Årets en rejse værd: Falsled Kro
Årets innovatør: Amass
Årets serviceoplevelse: Frederikshøj
Årets vinoplevelse: Mielcke & Hurtigkarl
Årets madoplevelse: Geranium
Årets unge kokketalent: Rasmus Munk fra Tree Top Restaurant
Årets restaurant 2014: noma

White Guide Danmark 2014

Jeg er så glad for min White Guide, og jeg vil anbefale alle madentusiaster at få anskaffet sig én. Den fungerer rigtig godt som opslagsværk, når man skal inspireres til at prøve en ny restaurant – men den kan i den grad også bruges som perfekt godnatlæsning, som giver de skønneste drømme.

Kh. Louise

White Guide Danmark 2014

White Guide Danmark 2014

White Guide Danmark 2014