10 gode steder du kan spise morgenmad i København for under 100 kr.

1
599
billig morgenmad københavn
Det er ikke svært at finde lækker morgenmad i København, og der popper hele tiden nye steder frem. Men det kan være en jungle at navigere i, og det kan til tider gøre lidt ondt på pengepungen, hvis man er ude flere gange i ugen (og det vil man jo helst?!), så vi har her samlet en liste over 10 gode steder, hvor du kan få god og billig morgenmad i København. Læs med:

 

Af Nathalie

(Topbillede: Les Trois Cochons. Fotokreditering: Chris Tonnesen og Copenhagen Media Center)

Les Trois Cochons

På hyggelige Les Trois Cochons kan du drømme dig væk til Paris, og Værnedamsvej i København er nok det tætteste, du kommer på det denne sommer. Her kan jeg varmt anbefale deres Eggs Benedict til 95 kr eller du kan kombinere deres yoghurt med bær og granola til 65 kr med et blødkogt æg med ristet rugbrød til 35 kr eller en sprød croissant til 30 kr.

Se menu.

Hvor: Værnedamsvej 10, 1619 København V

 

Henckell

I hjertet af Frederiksberg, nærmere betegnet Gammel Kongevej 108, finder du cafe Henckell. Her kan du vælge deres store morgentilbud, hvor du får en grovbolle med smør, ost og marmelade, yoghurt med müsli og sirup og en lille friskpresset appensinjuice samt kaffe eller te til den nette sum af 75 kr.

Se menu.

Hvor: Gammel Kongevej 108, 1850 Frederiksberg C

 

Baryl:

På vegetariske og veganske Baryl kan du nyde en farverig morgenmad med en masse lækre bowls, sandwiches og morgenmadstallerkner. Her kan du bl.a. for blot 45 kr få chiagrød eller skyr, eller du kan få en avocadomad på ristet rugbrød med hjemmelavet gulerodshummus og smilende æg for blot 75 kr.

Se menu.

Hvor: Århusgade 78, 2100 København Ø

 

Bistro Royal

Slå dig ned udenfor ved Bistro Royal og betragt det travle liv ved Kongens Nytorv, mens du kan nyde en yoghurt med hjemmelavet granola og bær eller chiagrød med nødder og bær – begge til 45 kr. Dertil kan du få pølser og sprød bacon til 45 kr eller røræg til også 45 kr. Du kan også vælge deres avocado toast med grillet surdejsbrød, cream cheese, smilende æg og tomater til 95 kr.

Se menu.

Hvor: Kongens Nytorv 26, 1080 København K

 

Bagt

I denne hyggelige lille franske bagerforretning lige på hjørnet af Borgergade og Hindegade, er der plads til at sidde og arbejde ved et bord i vindueskarmen, mens du nyder en bolle med smør og ost og en kop virkelig god cappuccino for den nette sum af 50 kr. Så kan du passende afslutte med en af deres lækre, franske kager.

Læs mere

Hvor: Borgergade 130, 1300 Kbh K

 

Sonny

Sonny er en skøn perle, der laver lækker, økologisk mad efter sæsonen. Her skal du prøve deres enkle morgenplatte til 90 kr, hvor du får en morgenbolle eller ristet rugbrød, arla unika ost og smør, et blødkogt æg og en grøn juice af ingefær, æble, spirulina og gurkemeje. Du kan også prøve deres Sonny Avocado med hjemmebagt rugbrød med knuste kikærter, sprødt grønt, avocado og chimmichurri til 80 kr. Og for 15 kr ekstra skal du da lige have et smilende æg på toppen.

Se menu

Hvor: Rådhusstræde 5, 1466 København

 

Fars Dreng

Fars Dreng startede i 2015 som et eksperiment, hvor en far og en søn ville skabe en rigtig københavnercafe med fokus på “hygge”. Her 5 år senere kan du finde populære Fars Dreng to steder i København, og jeg bliver aldrig skuffet, når jeg spiser der. Også her kan du få en virkelig lækker og billig morgenmad i København – jeg kan anbefale deres Signature til 75 kr, som er ristet rugbrød med tomat, avocado, bønnespirer, emmentaler og æg – det smager helt fantastisk. Du kan også kombinere deres acai bowl til 65 kr med en sprød croissant til 25 kr eller bestille en skyr med rabarberkompot til 50 kr sammen med et par luftige pandekager eller vafler – begge til hver 50 kr og toppet med bær. Du kan også gå all in på greasy morgenmad og bestille deres lækre croque madame til 95 kr.

Se menu
Hvor: Ny Adelgade 7, 1104 København K / Rosengården 12, 1174 København K

 

42 Raw

Jeg elsker 42 raw! Og jeg går normalt ikke op i, om min mad er vegansk eller vegetarisk – jeg elsker bare mad, der smager godt. Og det må man sige, at at maden gør på 42 raw, og en af de mange fordele ved mad uden konserveringsmidler, raffineret sukker og kød er bare, at man har det virkelig dejligt i maven bagefter og undgår den der ubehagelige mæthedsfølelse, hvor man næsten kan få lidt kvalme, Jeg kan virkelig anbefale alle deres morgenmadsbowls til 89 kr. Især acai bowlen synes jeg er helt fantastisk og virkelig mættende.

Se menu

Hvor: Frederiksberg Centret, Waterfront Shopping Center og Pilestræde 32. 

Sidecar

Hyggelige Sidecar på Nørrebro serverer lækker og billig morgenmad til under 100 kr i  hverdagene, og her kan du få en lækker omelet med spinat på ristet surdejsbrød eller en avocado toast med feta og granatæblekerner – begge dele koster hver især 89 kr. Du kan også vælge surdejsbrødet med ost til 55 kr og skylle det ned med en god cappuccino til 36 kr. Skal det være sødt, så laver de en fantastisk vaffel med mascarponecreme til 79 kr!

Se menuen i hverdagene her

Hvor: Skyttegade 5, 2200 København N

 

The Laundromat Cafe

Skal du på Laundromat, bliver du nødt til at smage deres amerikanske pandekager! De er helt fantastiske, små, snaskede, fluffy og virkelig velsmagende. De fås til 65 kr og med hjemmelavet ahornsirup. Skal det være ekstra snasket (ja?), så bed om at få en klat smør ovenpå. Den saltede smør der smelter sammen med siruppen, får englene til at synge. Det lover jeg! Skal det være i den kalorielette ende, så kan du få en veggie basic, som er 2 spejlæg eller røræg med grillede tomater og ristet brød til 82 kr eller an acai bowl med honningristet granola og frisk frugt til 78 kr. Men altså.. smag lige deres pandekager, ik?

Se menu

Hvor: Elmegade 15, Kbh N og Århusgade 38, Kbh Ø.

 

Ha’ en skøn dag.

// Nathalie

 

Leder du efter flere guides? Læs med her:

Her skal du spise brunch på Frederiksberg

Guide: De 10 bedste restauranter på Vesterbro

Vinbarer på Frederiksberg

3 spisesteder du skal prøve på Østerbro

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here