Det sker i København | Marts 2024

0
131
Det sker i København i marts 2024

Kan du mærke det? Det begynder så småt at lugte lidt af forår. Vi har officielt taget hul på den første forårsmåned, og du kommer ikke til at kede dig. Kalenderen er spækket med spændende events i København i marts, og dem får du et overblik over lige her.

 

1. MARTS: Riga Sæsonstart
Det er slut med at sidde og putte indenfor, nu foråret nærmer sig og nu skal vi udenfor igen. Riga er også klar til at skyde sæsonen i gang og det sker fredag d. 1. marts. Her byder de på hjemmelavede drinks på fad, øl fra KasperBrew og Flying Couch, naturvin i køleskabet, alkoholfri drinks/øl/sodavand, solstråler, smil og en tændt grill til dem, der skal have årets første grilled cheese.

1.-3. MARTS: Danish Coffee Festival

Danmarks største kaffefestival, Danish Coffee Festival, slår endnu en gang dørene op og forvandler Marketenderiet i Valby til et himmerige for kaffeelskere og -entusiaster. Festivalen foregår fra den 1. marts til og med den 3. marts, hvor det vil være muligt at få en unik kaffeoplevelse, opleve de bedste baristaer udfolde sig samt generelt bare blive klogere på kaffe. Billetter fås fra 100 kr.

2. MARTS: Flere Fugle fylder 2 år
Flere Fugle i Nordvest fylder 2 år, og det skal fejres med fest, musik og gode drinks. Festlighederne starter kl. 15 med Donuts og Vermouth og fortsætter med happy hour på øl, cocktails, lækre friskbagte pizzaer og musik fra DJ Mathias Tingberg, Johny Lund, Atkin og Nilto & Kip Analog.

 

2. MARTS: Gratis is til alle hos Paradis
Paradis på Vesterbro Torv har sæsonåbning lørdag den 2. marts og giver i den anledning 2 kugler gratis is til alle mellem kl. 11-13.

 

2. MARTS: Fællesløbetur med Mikkeller og Carlsberg Beer Runners

Vejret er allerede blevet væsentlig mildere, og det betyder også, at det er den tid på året, hvor det er tid til at få løbeskoene på. Lørdag den 2. marts teamer Mikkeller og Carlsberg op til en fælles løbetur med hold for alle typer løbere. Det hele starter kl. 10, det er ganske gratis og slutter selvfølgelig af med en dejlig iskold og gratis øl.

4.-9. MARTS: Børnelitteraturfestival

Fra den 4.-9. marts er der børnelitteraturfestival for hele familien, der snor sig igennem
Københavns børnebiblioteker. Her er dit lokale bibliotek proppet med nysgerrige og anderledes litteraturoplevelser for børn gennem workshops, teater, musik og forfattermøder og meget mere.

8. MARTS: Kvindernes International Kampdag i Cinemateket
Den 8. marts er det Kvindernes Internationale Kampdag, og hvis du ikke ved, hvordan du skal markere den, så kan fejre den i Cinemateket. Om eftermiddagen er der fri entré og pop-up-biograf med koncertfilmen ’Rihanna: Loud Tour Live at the O2’. Og har du ikke fået nok, kan du også blive til aften og sikre dig en billet til at synge med på ‘Barbie’ filmen i Cinemateket. Dans og syng til hits som ’Dance the Night away’ og ’I’m Just Ken’, mens du ser hele Barbie filmen.
9. MARTS: Luksus Loppemarked i Nordhavn

Den 9. marts kan du komme til luksus secondhand loppemarked i “The Silo” i Nordhavn, hvor bygningens beboere sælger ud af lækre mærkevarer til priser du ikke finder andre steder. Her finder du et stort udvalg af tøj, sko og accessories til kvinder, mænd og børn, lige fra de billige street mærker til high-end mærkevarer.

9.-10. MARTS: Veras Market i Nørrebrohallen
I weekenden den 9. og 10. marts kan du gøre et godt genbrugskup og bekæmpe tøjspild til Veras Market i Nørrebrohallen. Markedet har åbent fra kl. 10.30-16
9.-10. MARTS: Historiske Dage
I weekenden fra den 9.-10. marts kan du opleve historiens vingesus til den årlige festival Historiske Dage 2024. Festivalen holder til i Øknsehallen og har fokus på det bedste inden for historieformidling med 75 udstillere, 6 scener, og 150 foredrag, samtaler, debatter, optrædener og reenactments. Billetpriser fra 200 kr.
10. MARTS: Ritas Blå Lopper
Ritas Blå Lopper er tilbage på Banegaarden med deres sidste indendørsmarked, inden de rykker udenfor i foråret. Her fyldes laderne med tøj, møbler, finurlige ting og sager. Markedet har åbnet mellem 11 – 16.
13. MARTS: Burger og Banko hos Sult
Er du vild med burger og banko, så kan du glæde dig til en endnu en sæson af Burger & Banko hos Sult. Radiovært og professionel bankomester Thomas Vibe står som altid klar til at trække tal op af tromlen og udlodde præmier til heldige vindere. Billetprisen er 279 kr. for en burger samt 5 bankoplader.
15. MARTS: Den Lille Kulturnat 2024
Fredag den 15. marts fra kl. 16 til 20 inviteres alle børn og deres voksne til en uforglemmelig dag fyldt med eventyr, spænding og sjove eksperimenter. Det er Kulturnatten, som du kender den, men udelukkende med arrangementer skræddersyet til de små og store børn på byens museer, gallerier, biblioteker, kirker, madhuse, slotte, teatre og biografer.

Børn i alderen 6-12 år inviteres også indenfor i Folketinget til en sjov aften med bl.a. teater, kreativt værksted og lykkehjul. Her kan de fejre Grundlovens snarlige 175-års fødselsdag og få en tur i Vandrehallen, Folketingssalen, Landstingssalen og Snapstinget. Børn har gratis adgang til mange af arrangementerne på Den Lille Kulturnat, og alle over 12 år kan købe et kulturpas til 125 kr.

16. MARTS: Depanneur Closing Party
Lørdag den 16. marts lukker Depanneur i Rantzausgade efter 4 år, og det kommer ikke til at gå ubemærket hen. Caféen har åbent som normalt fra kl. 9 og festen starter kl. 12 med masser af bagels, drinks, musik og sjov.

 

16. MARTS: Ian Brodersen pre-releasekoncert

Den 23. marts udgiver Ian Broderen albummet ‘Upserver’ og holder i den forbindelse en gratis pre-releasekoncert i Koncertkirken på Blågårds Plads den 16. marts. Musikken er lige dele psykedelisk og filmisk, atonal og modal, og kan vække associationer til både orientalske gademarkeder, middelalderen, lydhealing, traditionel afrikansk trommemusik, undergrundsgrunge og -techno – og fremtiden.

21. MARTS: Påskeferie i Dansk Arkitektur Center

I påskeferien inviterer DAC indenfor til masser af familieoplevelser og en spritny udstilling, Aware, der viser, hvordan arkitekturen påvirker vores sanser. Der er udstillingsåbning torsdag den 21. marts kl. 17-21 med gratis adgang. Resten af påskeferien fra den 23. marts til 1. april er der forskellige påskeworkshops i arkitekturens og påskens tegn for familiens mindste – fra skæg med æg til LEGO-byggeri og påskeklip.

22. MARTS: Åbningsfest på BaneGaarden

BaneGaarden er forårsklar med sæsonåbning for madboderne fredag d. 22 marts. Her kan du fejre åbningen af madboderne, der skydes i gang med 100 gratis øko bobler fra Løgismose, DJ, Happy Hour i Lugen og åbningen af to splinternye madboder. Det hele starter kl. 12, der er gratis bobler fra kl. 15, happy hour på øl kl. 16-17, og DJ kl. 16.

22. MARTS: Zeppelin Rock Bar fylder 10 år
Det er 10 år siden, at Zeppelin Rock Bar på Vesterbrogade slog dørene op i foråret 2014. Det markeres med en stor fødselsdag, hvor Carlsberg har special-lavet 500 øl til Zeppelin Rock Bar, der kan købes for en 10’er fredag d. 22. marts. Der er, som altid, åbent for alle.
22.-24. MARTS: Sticks’n’Sushi fejrer 30 års jubilæum
Sushikæden Sticks’n’Sushi fejrre 30 års jubilæum den 22. marts, og den runde fødselsdag markeres med en helt særlig menu. Her tages du helt tilbage til rødderne, og får mulighed for at spise og betale som i 1994. I weekenden den 22.-24. marts kan du derfor for kun 180 kroner nyde den oprindelige faste menu, der bestod af 5 sticks og 5 stykker sushi. Se jubilæumsmenuen, og book bord her.
22.-24. MARTS: Åbningsweekend på Reffen

En god indikator på forår er, når byens streetfood markeder åbner – og det sker i weekenden den 22.-24. marts, hvor Reffen åbner for deres syvende sæson på Refshaleøen. Her kan du glæde dig til smagfulde spiseoplevelser fra nye køkkener, frisktappet øl fra deres helt eget bryggeri og et musikprogram med tårnhøje ambitioner. Læs mere om åbningsweekenden her.

23. MARTS: Born Into the 90s X Pumpehuset
Hvert årti har sin charme, og derfor vender den som regel altid tilbage et par årtier senere. Sådan er det også med 90erne – og der er ingen tvivl om, at musikken ikke kommer til at dø lige foreløbigt. Skal du lige mindes om, hvorfor 90erne var fede, så skal du til Born Into The 90’s i Pumpehuset den 23. marts. Her inviterer Typhoon & Friends dig med tilbage til 90’erne og ind i 2000’erne med fem timer på København’s bedste dansegulv.
28.-30. MARTS: Grøntsagsmarked med Aarstiderne
Banegaarden markerer foråret og påsken i samarbejde med Aarstiderne med en påskeferie spækket med grønne og hyggelige aktiviteter. Fra torsdag d. 28 – lørdag d. 30 marts inviterer de derfor til Grøntsagsmarked fra kl. 11-16, hvor du kan fylde nettet med alle sæsonens lækreste grøntsager.
29. MARTS: Påskeæggejagt i Frederiksberg Have
Langfredag kan du tage børnene med til en eventyrlig påskeæggejagt i Frederiksberg Have. Hjælp påskeharen med at finde dronningens forsvundne juvel-æg, og så venter der lækre præmier fra Ferrero og Kinder. Arrangementet varer en halv time og er gratis.
29. og 30. MARTS: Påskefrokost hos Absalon
Påske er lig med påskefrokost, og hvis du ikke selv gider at stå med besværet, så kan du samle flokken til Påskefrokost i Absalon. Kokken kaster sig ud i en gedigen påskemenu og det hele slutter naturligvis af med en ordentlig påske-afterparty. Påskefrosten koster 200 kr.
29.-31. MARTS: CPH Art Space 2024
Der er kunst for alle pengene hos CPH Art Space på Docken i weekenden fra den 29.-31. marts. Her kan du opleve 65 udvalgte udstillere med hovedvægt på ekspressiv, moderne kunst med et originalt udtryk.
Som altid opdaterer vi løbende listen, så gem linket, så du altid er opdateret på alt det der sker i januar i København.