Jacob Bellens | Københavnersnuden #446

0
276
Jacob Bellens by Mathis Schmidt
Jacob Bellens by Mathis Schmidt

Ugens Københavnersnude er musiker, sanger og sangskriver Jacob Bellens. Han har netop udgivet en single, der sendte alle os på LoveCopenhagen ud på gulvet for at danse – selvom det bare var en almindelig tirsdag. Du kender måske Jacob Bellens fra I Got You On Tape eller duoen Murder, men han har også udgivet fire soloalbum i løbet af de sidste 11 år – og et femte soloalbum er på vej senere i år. Mød hans København her.

Foto: Mathis Schmidt 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Jacob Bellens: Jeg har lige afleveret min næste plade til mit tyske pladeselskab. Den kommer ud i oktober, og jeg glæder mig ret meget til at se, hvad folk synes. Jeg har ikke udgivet et reelt album siden 2020, så det bliver spændende.

LC: Hvor bor du?
Jacob Bellens: På Vesterbro, hvor jeg har boet, siden jeg kom dertil som 18-19 årig. Min hverdag foregår på cafeerne, fordi jeg primært skriver og laver musik på min computer eller min telefon, hvis ikke jeg er i et reelt musikstudie.

Jacob Bellens nye single, Everybody Needs Some Love: 

LC: Hvor går du tur?
Jacob Bellens: Hmm, det gør jeg ikke så meget, som jeg egentlig gerne ville. Men altså jeg går jo tit fra og til, hvor end jeg skal hen, hvis det er nogenlunde i nærheden, det er bare sjældent, jeg går uden en decideret destination. Svaret er jo nok bare Frederiksberg og Vesterbro, fordi det er der, jeg opholder mig mest.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Jacob Bellens:Le Trois Cochons på værnedamsvej, i Skydebanegade hos min ven Christians kaffebar Sort Kaffe og Vinyl eller på Hotel Coco på Vesterbrogade, hvor jeg tit sidder og arbejder.

LC: Hvor spiser du?
Jacob Bellens: Julius på Le Gourmand på Værnedamsvej laver en helt vildt god baguette med kyllingerillette ,som jeg godt kan finde på at spise til frokost en gang imellem. Ellers måske den der Berliner Döner overfor Superbrugsen i Matthæusgade, den er også god.

LC: Hvor fester du? 
Jacob Bellens: I mit eget hovede? Ej, jeg fester faktisk bare for lidt, selvom jeg egentlig har en meget stor social berøringsflade. Det handler nok mest om, at jeg helst vil være hjemme før kl 22.

LC: Hvor inspireres du?
Jacob Bellens: Youtube. Jeg ser mange talks og videoer om forskellige fagområder. Jeg elsker at lære noget om et specifikt emne, ofte indenfor psykologi, teknologi eller lignende. Adfærdsøkonomi er ret spændende for tiden, synes jeg. Ellers kan jeg godt lide at tegne. Det er ret uforpligtende, fordi jeg ikke har nogen ambitioner med det, men stadig et kreativt rum, jeg kan lade op i.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Jacob Bellens: Frederiksberg ældre kirkegård, hvor min mor og min far ligger begravet. Ellers Cykelstien fra Vesterbro mod Nørrebro.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Jacob Bellens: Det gør jeg egentlig ret tit. Sidst var da der var solskin, mens det var frost for ca. to uger siden. Det gør mig altid glad.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Jacob Bellens: At møde min datters mor på Vesterbro for mange år siden.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Jacob Bellens: Kør på løbehjul fra den ene ende af byen til den anden i alle retninger. Det elsker jeg.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Jacob Bellens: Løsere, mere anarkistiske regler for løbehjul igen. Ligesom under corona, hvor man kunne køre midt på vejene og have det sådan lidt Mad Max på tur efter proviant i et dystopisk ødeland – agtigt…

LC: Dit soundtrack til byen?
Jacob Bellens: Måske Duerne Flyver af Grethe og Jørgen Ingemann? Ja, den passer meget godt, synes jeg.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Jacob. 

Du kan følge Jacob på Instagram her – og finde informationer om kommende koncerter og udgivelser.