Guide: 6 kaffebarer på Vesterbro

2
548
Kaffe på Vesterbro Prolog
Hvor skal du købe din kaffe på Vesterbro? Støt de lokale ved at købe en takeawaykop kaffe og tag den med på den gåtur. Vi guider til de seks bedste kopper på Vesterbro.

 

Af Louise Taarnhøj

 

Risteriet

Risteriet

Oppe ved Hovedbanegården på Helgolandsgade ligger Risteriet, som efterhånden er stamsted for rigtig mange vesterbroer. Af den simple årsag, at de laver virkelig god kaffe.

De er nørdede, men det behøver du ikke at være – de skal nok guide dig til den bedste kop efter lige præcis din smag. Og så er mange af deres bønner økologiske.

Tag dig ikke af den lidt tarvelige facade, kaffen kan godt være godt, selvom udseende ikke er i top.

Risteriet Vesterbro, Helgolandsgade 21, 1653 København V
Se mere her

 

Bageriet BRØD

Mit yndlingsbageri er Brød på Enghave Plads. Deres bager er fyldt med lækkerier, ikke kun på brødhylderne, men også i køledisken, hvor jeg ofte køber verdens bedste gedeost fra Tothaven med hjem. Og så har de is om sommeren og altid rigtig god kaffe.

Desværre er jeg ikke den eneste, hvis hjerte banker for Brød. Der er nemlig altid afsindig lang kø, også i hverdagene. Men det kan nu betale sig at vente på kaffen. Desværre må du nok forvente at gå derfra en anelse fattigere, for jeg tær næsten garantere, at du ikke kan undgå at købe lidt ekstra med hjem fra hylderne.

Bageriet BRØD, Enghave Plads 7, 1670 København V
Se mere her

Kaffe på Vesterbro Prolog

Prolog

Det kan godt være, at Prolog er en hipster-rede – men de laver noget nær den perfekte kop kaffe. Så det er ikke uden grund, at der dagligt er en flok, der står (med afstand, bevares) ude foran kaffebaren og snupper en lille kaffepause.

Prolog har fra start gået nørdet til værks og er kendt i hele byen for at levere bæredygtig kaffe til allerhøjeste kvalitet. De leverer også bønner til flere københavnske restauranter, og så har de – når landet er åbnet op igen – et lille minimalistisk lokale, hvor man lige kan slå sig ned og få en rigtig god kop.

Af en eller anden årsag kan jeg nærmest nøjes med én kop kaffe om dagen, hvis den kommer her fra. Det tilfredsstiller bare på højt plan.

Prolog, Høkerboderne 16, 1712 København V
Se mere her

 

 

Sort Kaffe og Vinyl

Dengang, der var turister i København, lejede jeg ind imellem min lejlighed ud på Airbnb. Og når jeg gjorde det, lagde jeg en guide til Vesterbro til mine gæster, hvor jeg havde markeret Sort Kaffe & Vinyl som et must visit. Mange af gæsterne skrev et kort til mig inden afrejse, hvor de takkede for den anbefaling, fordi de var så glade for den lille lokale kaffebar. Det varmede mit hjerte.

Ligesom mine gæster er jeg også svært begejstret for Sort Kaffe & Vinyl på Skydebanegade, lige rundt om hjørnet fra min lejlighed. Kaffebaren er nærmest en institution på Vesterbro, hvor selvstændige ofte tjekker ind om morgenen for at snuppe dagens skud koffein sammen med god musik i højtalerne og dagens avis.

Men når nu vi ikke kan sidde indenfor og hygge på baren, så kan vi tage den formidable kaffe med os – og det forstår de altså også at lave. Betjening er venlig og skøn og afslappet, så man bliver helt for at støtte en kaffebar som denne. Og så kan du jo også købe vinyler med hjem, hvis du er sådan en type.

Sort Kaffe & Vinyl, Skydebanegade 4, 1709 København V
Se mere her 

 

Mokkariet

Da jeg var selvstændig, satte jeg mig tit på Mokkariet på Jagtvej for at arbejde. De havde nemlig rigtig god plads, masser af studerende og selvstændige ( = arbejdsro), god kaffe og rigtig gode surdejsboller.

Mokkariet har også filialer på Østerbro og Vesterbro – her på Vesterbro er det på Istedgade oppe mod Hovedbanegården, hvor der ikke er så meget andet at tage sig til (det skulle da lige været de mange pornobutikker, som stadig ligger på denne del af gaden, men altså…. ).

Mokkariet laver en hæderlig kop kaffe, og så er de søde, hvilket betyder en del for mig, når jeg vælger steder at handle. Kaffebønnerne får de fra risteriet Copenhagen Roastery

Mokkariet, Istedgade 17, 1650 København V
Se mere her

KAFFE

Endnu en Istedgade-favorit er KAFFE – en lille kaffebar midt på Istedgade, som ikke gør meget væsen af sig. Alligevel har de om sommeren altid en lille håndfuld morgenfriske mennesker siddende udenfor i solen for at nyde dagens første kop kaffe.

Kaffebarens værdier indebærer økologi og bæredygtighed, og derfor er indretningen indrettet med genbrugs- og overskudstræ, og kaffen er 100 % økologisk.

KAFFE, Istedgade 90, 1650 København V
Se mere her

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here