Roskilde Festival 2019: Vegan Food Tour

1
436
Vi er kommet hjem fra en helt fantastisk Roskilde Festival, der bød på både sol og regn, og som virkelig leverede i forhold til musik, mad, kultur og god stemning. Vi er helt og aldeles høje ovenpå nogle fantastiske dage! Og endnu et godt minde til bagagen oplevede vi i lørdags, hvor vi prøvede en af de seks forskellige guidede madture, som Roskilde Festival Food Tours i samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Rub & Stub tilbyder. Læs om oplevelsen her:

 

Af Nathalie Meinhardt

Her på LoveCopenhagen har vi især haft fokus på mad og drikkevarer på Roskilde Festival 2019. Og det er et imponerende udvalg, som du kan finde på festivalen, der de seneste år har satset især på bæredygtighed, og hvor ikke mindre end 90% af madboderne er økologiske. Du kan fx læse om de nye madoplevelser på Roskilde  samt vores guide til øko- og bæredygtige drinksnyheder.

Dette indlæg kommer til at handle om én de seks forskellige madture, som du kan opleve på festivalen – nemlig Vegan Food Tour, som vi var så heldige at blive inviteret med på. Selve konceptet er ret skønt afbræk, og der er  i alt er 720 billetter fordelt på turene, der koster mellem 160-300 kr. Og så bliver du ført rundt i to timer på 8-9 af de i alt 120 madboder og øl- og vinbarer på Roskilde Festival – vi lover dig, at du ikke går sulten (eller tørstig) derfra!

Food Court, Roskilde Festival

Vi startede i Food Court, hvor vi smagte på tre lækre retter – salat fra California Kitchen, lækre wraps fra Mahala og en skøn butter no chicken ret fra Spoon.

“Spoon” med deres Butter No Chicken ret, der var spicy, cremet og utrolig velsmagende.

Derefter var vi en tur forbi Jacobsen, der havde tilpasset to forskellige øl til to forskellige burgere fra Cocks & Cows. De to øl var velvalgte til retterne og komplementerede maden utrolig godt. Derudover fik vi os også en god snak omkring øl, og vi lærte om, hvordan smag og label på øl skal hænge sammen.

På besøg hos Jacobsen

Vi sluttede af på en bænk foran Food Court, hvor vi fik serveret vin fra Vinhanen og smagte yderligere på to forskellige retter fra henholdsvis Namasté og Tærte.

Det var en virkelig god oplevelse, og det var en fantastisk måde at udvide sin madhorisont på festivalen, da man ofte har en tendens til at vælge det, som man kender og har smagt før. Det er synd, for vores øjne blev åbnet for utrolig mange lækre madboder. Udover det så mødte vi mange søde mennesker i vores gruppe, så selvom maden er i centrum, så er det sociale også en ekstra god oplevelse.

Roskilde Festival Food Tours og Rub & Stub tilbyder følgende tours: Hangover, Warm-up Gourmet, Tasting & Drinks, Gourmet og Vegan. En klar anbefaling herfra til dig, der skal på Roskilde Festival næste år.

Tak for en god oplevelse!

/Nathalie

Psst.. Rub & Stub samarbejder med FødevareBanken om at indsamle al overskudsmad fra festivalen, hvorefter de videredistribuerer det til sociale organisationer i hele landet. Vi har taget en snak med Maria Abrahamsen fra Rub & Stub – det kan du læse om her.

1 COMMENT

Comments are closed.