Swapping Lab: Byt dit tøj til nyt på Roskilde Festival

0
395

Skal du på Roskilde Festival, og ligger du inde med tøj, der blot optager skabsplads – så medbring det til festivalen byt dit tøj til nyt. Hos Swapping Lab by Sharedrobes kan du nemlig bruge dit tøj som valuta, og bytte din eksisterende garderobe til nye tøjvarer.

 

Har du et ønske om at forny din garderobe, men har ingen penge på lommen? Så kom forbi Swapping Lab by Sharedrobes under dette års Roskilde Festival, hvor du kan bytte dit tøj til nyt. Et genialt koncept for dig, der gerne vil udforske din stil, uden at det gør ondt i budgettet. Det er nemlig helt gratis, og gavner udover din pengepung, også miljøet!

Nyt ‘Circular Lab’ på årets Roskilde Festival

Roskilde Festival og Tuborgfonden lancerer i år et Cirkulært Laboratorium, hvor udvalgte iværksættere får mulighed for at teste deres løsninger i et midlertidigt miljø. Én af disse cirkulære løsninger er Sharedrobes’ tøjbyttemarked.

Sharedrobes udfordrer den almindelige opfattelse af, at tøj kun bør have én ejer gennem hele dets levetid. Danskere køber i gennemsnit 16 kilo tøj om året, hvoraf langt fra alt bliver brugt. Faktisk har 30 procent af tøjet i vores garderobe ikke været brugt indenfor det sidste år. Med Swapping Lab by Sharedrobes indfries det fulde potentiale af det tøj, som allerede hænger i klædeskabet, idet det gives videre til andre og får nyt liv – og hvilket bedre sted at bytte med andre end Roskilde Festival, hvor der kommer +100.000 mennesker?

Brug dit tøj som valuta

Studier viser, at ca. 80 procent af indholdet i kvinders garderober kun bliver brugt maksimum tre gange. Derfor opfordrer startupvirksomheden Sharedrobes årets festivalgæster til ikke at lade sit tøj samle støv i garderoben – det kan nemlig få en stor værdi hos andre!

Skal du derfor på Roskilde Festival, og ligger du inde med tøj, der blot optager skabsplads – så medbring det til festivalen. Ved Sharedrobes’ Swapping Lab kan du nemlig bruge dit tøj som valuta, og bytte din eksisterende garderobe til nye tøjvarer. I bund og grund kan du fornye hele din garderobe uden at bruge en eneste krone!

Tøjbyttemarked på Roskilde Festival 2022

Hvis du tænker, at det kan være uhygiejnisk at overtage tøj fra andre festivalgængere, så frygt ej. Sharedrobes vasker alt tøj, der modtages, så det er friskt og klar til brug af nye festivalgæster. Så hvorfor ikke prøve det? Du finder Swapping Lab by Sharedrobes I ‘The Circular Lab’ på Roskilde Festival d. 27.-30. Juni.

Flere klimavenlige løsninger

Roskilde Festival er pionerer, når det kommer til at tænke i bæredygtige og klimavenlige løsninger. Mange af deres tiltag bliver testet på festivalen, og er sidenhen blevet implementeret i langt større skala. Fra økologiske øl til klimaaftryk på fødevarer, meget af det er startet på Roskilde Festival.

Derfor har de også i år mange ting på tegnebrættet, og ‘The Circular Lab’ er blot én af dem. Du kan også som noget nyt leje til campingudstyr på festivalen, og slippe for slæberiet frem og tilbage.

Du kan også beregne hvor stort dit klimaaftryk er med Roskilde Festivals festivalaftryk beregner. Her kan du klikke dig igennem en række valg, fra transport til mængden af campinggear og mad og drikke, du medbringer – og din villighed til at genbruge – og så kan du tjekke, hvor stort dit aftryk er. Find klimaberegneren her.