Det sker i København | Juli 2024

0
23
Juli i København

Sommeren er i fuld gang, byen summer af liv i juli, og København byder på en række fantastiske begivenheder, som du ikke må gå glip af. Uanset om du er til kultur, fest, gastronomi, eller blot vil nyde solens stråler i smukke omgivelser, har juli noget at byde på. Her er din guide til de bedste oplevelser i København i juli!

 

 

3. juli: Sommerferie på Christiansborg Slot

Hele sommerferien er der gratis adgang på Christiansborg Slot for børn under 18 år. Her kan de opleve Tronsalen, Riddersalden, ogt tage på opgavejagt på slottet.

3. juli: Orgelkoncert i Holmens Kirke

Hver onsdag i juli og august kl. 12-12.45 kan du ganske gratis komme til orgelkoncert i Holmens Kirke koncertorganister fra ind- og udland. Den 3. juli er koncerten med Giulio Mercati fra Mariakirken i Lugano, Schweitz.

3.-6. juli: Roskilde Festival

Vi kommer ikke uden om Roskilde Festival, selvom denne guide primært handler om alt det, der sker i København. Men vi skal selv afsted, så hvis du vil varme op, kan du læse mere 10 unikke oplevelser, iværksætterfri og grønne løsninger, de bedste madoplevelser, og musikken onsdag og fredag på årets Roskilde Festival.

4. juli: Torsdag på Glyptotekets tag

Hver torsdag henover sommeren inviterer Glyptoteket til Torsdag på Taget! På tagterrasse med udsigt over Københavns tage kan du nyde sommersnacks og læskende drikke fra baren – du skal bare købe adgang til Glyptoket og så har du adgang til tagterrassen.

4. juli: Tivoli fejrer 4th of July

Tivoli afholder igen i år 4th of July i den gamle have, som bl.a. står på paradekørsel med fine amerikanerbiler og festfyrværkeri sidst på aftenen.

5. juli: Fredagsjazz på Kajen

I eftermiddagssolen foran Den Sorte Diamant kan du nyde fredagsjazz på havnefronten.
Fredag den 5. juli fra kl. 16-18 er det TRIO TREASURES, der står for musikken.

5. juli: Sommerfest på Langelinie Pavillonen

Langelinie Pavillonen inviterer til sommerfest med fredagsbar, fællesmad og musikquiz, efterfuldt af funkgøgl på dansegulvet og fest på terrassen. Det hele starter fredag kl. 16 og fortsætter til kl. 02 – og du skal huske at købe billet på forhånd.

5.-14. juli: Copenhagen Jazz Festival

Et af sommerens højdepunkter i København er uden tvivl Copenhagen Jazz Festival. Tjek hele programmet ud, som byder på masser af jazz-koncerter over hele byen – nogle skal du betale for, men der er også masser af musik og arrangmenter, som er gratis.

6. juli: Fest på Bølgen – Amager Strandpark edition

Pak badetøjet og nyd en lørdag i selskab med Bølgen, som denne gang rykker til stranden. Normalt er festen jo ved Kalvebod Brygge, men i anledning af sommeren rykker festen til Havkajakvej i Strandparken, hvor der er linet op med drinks og DJs.

7. juli: Loppemarked i Nørrebroparken

Søndag den 7. juli kan komme med det hyggeligste loppemarked i smukke Nørrebroparken. Her kan du gå på jagt efter nye “gamle” ting til hjemmet, og nyde stemningen med andre loppeentusiaster.

 

10. juli: Copenhill Climb

Hvis du ikke lider af højdeskræk så skal du til CopenHill Climb den 10. juli. Her kan du både se på eller selv klatre op af Copenhill på mountainbike. Efterfølgende er der DJ og kolde øl på toppen.

10. juli: Øl & Yoga på Broens

I samarbejde med Royal Unibrew holder Broens Streetfood Øl & Yoga med en fantastisk udsigt udover Københavns kanaler. Sammen med yoga instruktør Anne Lund kan du få en følelse af velvære i krop og sind og nyde en velfortjent øl – og det er ganske gratis, du skal bare medringe til egen yogamåtte.

11. juli: Strikkebiograf i Cinemateket

Er du glad for stikketøjet, hvorfor så ikke kombinere det med en god film? Det er præcis det, du kan se frem til, når Cinemateket inviterer til strikkebiograf med klassikeren, The Notebook – p.s. husk Kleenex!

12. juli: Ruby & Friends på den Røde Plads

Minifestivalen Ruby and Friends har Friendly Takeover på Roots & Jazz’s scene på Den Røde Plads den 12. juli! Der er fri entre, og du kan også støtte festivalen ved at købe et armbånd til 100 kr. Programmet står bl.a. på Butcher Brown og Tivon Pennicott.

12. juli: Culture Box chillout i Østre Anlæg

Culture Box rykker for en sjælden gangs skyld festen uden i dagslyset til chillout i Østre Anlæg. Der er gratis adgang, så tag et tæppe med og glæd dig til en dejlig dag med kolde drikke og chill musik fra DJs Anders Ponsaing, Annælix, Bendix, Ena Cosovic, Rumpistol, og Secret Sound Service LIVE.

13. juli: Gratis yoga på KAJEN

Fisketorvet har både fået det helt nye madunivers, KAJEN, og en ny tagterrasse, hvor du kan nyde god mad og udsigt. Her kan du kickstarte din weekend lørdag den 13. juli med frisk luft, god energi gratis yoga med udsigt over byen og havnebadet ved Fisketorvet.

13. juli: Loppemarked på Dybbølsbro

På toppen af Dybbølsbro, altså på broen ved Kaktus tårnene er der loppemarked lørdag den 13. juli. Her kan du gå på genbrugsjagt og finde alt det, du slet ikke anede, du manglede.

13. juli: Gratis dragshow på Scandic

Jazz og dragshow lyder måske ikke som en kombination, du ofte hører. Men det er præcis dét, du kan opleve hos Scandic i Kødbyen den 13. juli. Der er gratis entré og så kan du ellers se frem til lækre drinks, dragshow med værtinden Diana Diamond, quiz og og jazz.

13. juli: Sommerfest på Hangaren

Nogle gange trænger man bare til at danse natten lang – og det er præcis dét, du kan, når Hangaren sammen Culture Box inviterer til fest. Denne aften og nat er det Oliver Huntemann, Tim Andresen, MiniMalene, Ditte Alexandra og Onsberg, der står bag DJ pulten.

13. juli: Bas Under Buen

Der er fest under Bispeengbuen, hvor Bas Under Buen inviterer til bas, beton og bragende solskin. Du kan se frem til musik fra 16 af landets tungeste artister, 3 gigantiske soundsystems, BørneBas for de mindste ravere, og lækker mad. Det hele er gratis, du skal bare støtte ved at købe mad i deres foodtrucks og drikkevarer i baren.

14. juli: EM finale på Reffen

Det bliver jo desværre uden dansk deltagelse – men EM finalen skal jo stadig fejres. Hvis du gerne vil se kampen, så kan du tage til EM finale fest på Reffen, som viser kampen på storskærm i Werkstatt.

 

19. juli: Stella Polaris X Tivoli Havefest

Hver fredag hele sommeren inviterer Tivoli og Stella Polaris til Havefest ved Pergolaen. Der er både fyraftensstemning og Stella Polaris dj’s fra kl. 16.00 og kolde drikke.

21. juli: Søndagskoncert på Nemoland med Tim Christensen

Hver søndag er der gratis koncert på Nemoland – du skal bare huske at støtte ved at smutte forbi baren. Søndag den 21. juli er der to koncerter med Dahlin og Tim Christensen.

26. juli: Fredagsbar hos Carlsberg

Den gamle Bryggergård hos Carlsberg er igen klar til at invitere til fredagsbar. Her vil der være kolde øl direkte fra hanerne, masser af spil, god stemning, grill og DJ fra kl. 16-20.

26.-27. juli: Blaagaards Festival

BLAAGAARDS FESTIVAL vender tilbage til Blågårds Plads d. 26.-27. juli. Her står den på 2 dage med koncerter med bl.a. Pak og Johnson, gode drinks og mad – og det hele er ganske gratis.

27. juli: Koncert i Pumpehusets Byhave

Der er stadig masser af gratis koncert i Pumpehusets Byhave gennem hele sommeren. Den 27. juli står den på koncerter med Sulka og PAS PÅ, byhaven åbner kl. 15 og så er der musik kl. 19.

Vi opdaterer som altid listen med fede events gennem hele juli – så husk at gemme linket!