Her skal du spise brunch på Frederiksberg

2
430
Som inkarneret fan af Frederiksberg, og beboer, har jeg sat mig for at undersøge min bydels tilbud i form af godt til ganen. Det har ført mig til dette indlæg omkring Vinbarer på Frederiksberg samt indlægget her om Cocktails på Frederiksberg. Nu er vi nået til maddelen, og skal du ud og spise brunch på Frederiksberg, så synes jeg helt klart, at du skal læse med her:

MAD & KAFFE FREDERIKSBERG

Jeg er MEGET begejstret! Mad & Kaffe har efterhånden sat sit aftryk i Københavnernes sind, når det gælder morgenmad. De har for nylig åbnet en restaurant på Amager, og nu er turen kommet til Frederiksberg! De har åbnet deres nye restaurant på Godthåbsvej i denne uge, og jeg glæder mig til at kunne gå den korte tur fra min lejlighed i weekenden og nyde deres overdådige brunch. Til dem der ikke kender konceptet, så er det et af de steder, hvor man kan vælge 3, 5 eller 7 retter – se menuen her.

Adresse: Godthåbsvej 45 st. th, 2000 Frederiksberg
Photocredit: Mad & Kaffe

 

SOKKELUND

Jeg bor lige rundt om hjørnet fra dette sted, og var derfor et af de første steder, som jeg spiste brunch på Frederiksberg. Indretningen er smagfuld og typisk bistro, og der er stortset altid mennesker – enten siddende indenfor eller ved de hyggelige borde udenfor. De har to forskellige morgenmadstallerkner til hhv. 109,- og 129,- samt brunch til ca. 200 kr inklusiv juice. Og ellers kan jeg varmt anbefale deres croque monsieur med brioche bolle – så lækkert!
Adresse: Smallegade 36E, 2000 Frederiksberg
Photocredit: Sokkelunds Facebookside

 

MADKLUBBEN FREDERIKSBERG

Jeg er virkelig vild med Madklubben. Og jeg var glad pige, da de åbnede en restaurant i den smukke, gamle stationsbygning over for Frederiksberg Centret. Til morgenmad er jeg vild med den økologiske skyr med granola og akaciehonning samt chiagrøden med bærkompot og granola. Jeg har lovet mig selv, at jeg skal prøve “smashed avocado” næste gang!
Adresse: Solbjergvej 6, 2000 Frederiksberg
Photocredit: Madklubben Frederiksberg

 

THE LAUNDROMAT CAFE

Det opstod egentlig på Nørrebro i 2004 og skulle være et sted, hvor man kunne slappe af og få lidt mad og kaffe, mens vasketøjet blev ordnet. Selvom det er muligt, så er det ikke vasketøjet som folk kommer for nu, men hyggen, samvær og den gode mad. Her er altid mange mennesker, og beliggenheden ud til Gl. Kongevej gør, at man kan sidde ved bordene og betragte det travle byliv. Her kan du både få en “Dirty Brunch” med masser af kød og det “sædvanlige” eller en vegetar brunch med humus, kartofler og yougurt blandt andet. Desuden får du de mest fantastiske amerikanske pandekager med sirup og smør ud over – de er fantastiske!
Adresse: Gammel Kongevej 96, 1850 Frederiksberg
Photocredit: The Laundromat Cafe

 

42 RAW

Stedet var faktisk et af de første raw-food restauranter i København, og har sidenhen ændret lidt i konceptet så der nu er fokus på ingen gluten, ingen sukker og 100% plantebaseret. Deres brunch til 135kr drømmer jeg stadig om, fordi jeg var mæt til langt op på eftermiddagen. Det må være de gode, plantebaserede ingredienser. Prøv også deres chia bowl!

Adresse: Frederiksberg Centret, Falkoner Allé 21, 2000 Frederiksberg
Photocredit: 42Raw

 

HENCKELL

Henckell lå to steder på Gl. Kongevej, men har desværre for nylig lukket deres store butik på nr. 124 ned. Dog er nr. 108 stadig åben, og her kan du få en brunchtallerken for 100 kr, hvor der fx er youghurt, croissant, blødkogtæg, juice og kaffe til. Jeg kan også anbefale deres morgentilbud til de knap så sultne for 50 kr eller deres youghurt med musli og sirup til den nette sum af 25 kr – tag den evt. to go og sæt dig over i Frederiksberg Have eller gå en tur ned til søerne. Super hyggeligt at have den mulighed.

Adresse: Gammel Kongevej 108, 1850 Frederiksberg C
Photocredit: Henckell’s Facebookside

 

GRANOLA

På Granola på altid hyggelige Værnedamsvej er ejeren tidligere filmrekvisitør, hvilket tydeligt opleves, når man træder indenfor i det 1930’er inspirerede univers. Få de klassiske Croque Monsieur og Madame samt eggs benedict eller smag fx havregrød, skyr, smørstegt briochebolle eller lækre pandekager med blåbær og sirup. Få også en morgenmadstallerken med blandet lækkerier for 145 kr.  Nyd maden ved de små borde ud til den lille sidegade til Gl. Kongevej, hvor der altid er liv og noget at kigge på.

Adresse: Værnedamsvej 5, 1819 Frederiksberg C
Photocredit: Granola

 

Ellers kan du også vælge fx:

  • Ipsen & Co på Gammel Kongevej – super hyggelig lille cafe, hvor du kan få et morgenbræt for 85,-
  • Brødflov på Frederiksberg Allé, hvor du kan få lækkert bagværk. De er faktisk også nomineret til Kbh’s bedste bageri.
  • Maude’s på Gammel Kongevej med lækkert morgenbord i weekenden. Se menuen her.
  • Meyers Deli byg-selv-brunch hvor du selv kan sammensætte og kombinere retter efter din smag.
  • Kitchenette på HC Ørstedsvej med weekendbrunch inkl. drikkevarer fra 149,- se menu her.
  • Cafe Cadeau som er en non-profit cafe, der drives af danske, nydanske og udenlandske frivillige. Se menu her.
  • Grød på Falkoner Allé med alverdens lækre former for, selvfølgelig, grød. Se menuen her.

God fornøjelse.

/Nathalie

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here