Sara Brink Larsen | Københavnersnuden #311

0
411
Sara Brink Larsen
Sara Brink Larsen er kommunikationsrådgiver i Koalition — en pr-virksomhed, der arbejder med kulturel og bæredygtig udvikling og med mad som omdrejningspunkt. Før Koalition har Sara arbejdet i kulturbrancen i både Danmark og New York, og har gennem de sidste 12 år boet i stort set alle brokvarterer i København, før hun slog sig ned i hjertet af Nørrebro. Ved siden af Koalition arbejder Sara med madkommunikation for Roskilde Festival og bruger de fleste af ugens aftener på en af byens mange dejlige restauranter.

Sara Brink Larsen

LC: Hvad har du gang i for tiden?
SBL: Jeg er heldig at arbejde med det, som jeg går allermest op i, nemlig mad, så det optager mig meget både i min arbejdstid og min fritid. Som del af mit arbejde er vi ved at lave en opdateret guide til, hvordan man kan støtte lokale landmænd, små virksomheder, restauranter m.m. Vi lavede en lignende guide sidste år (som kan ses her), men nu, hvor der igen er lockdown, så synes vi det giver mening at lave en ny, opdateret guide — for eksempel med tip om, at Danmarks bedste yoghurt fra Søtofte nu kan købes hver tirsdag kl. 14-15 hos Prolog i Kødbyen (bare husk at bestille i deres webshop inden).

Det ligger mig meget på sinde, at man som borger og forbruger tager et politisk valg, hver gang man bruger sine penge på madvarer, og andre varer for den sags skyld. Det, du køber, afgør, hvilke varer du kan købe i fremtiden, og hvilket samfund du har lyst til at være en del af. Derfor øver jeg mig i at købe så lokalt som muligt, og det er virkelig vildt, hvad det gør for ens bevidsthed, at man kender forhandlerne og landmændene. Når jeg henter en grøntsagskasse fra Birkemosegaard hos Vin de Table, så får jeg en følelse af at følge med i naturens gang i stedet for at “plukke” en grøntsag i en køledisk — og så kan man også få en sludder med forhandlerne i vinbiksen og måske købe en af deres gode weekendpakker med hjem.

Udover det bruger jeg lockdowntiden til at vinterbade ved Nordhavn, lære mere om bæredygtige investeringer og hænge ud på Artsy og drømmeshoppe værker af Alexander Tovborg, Ben Crase og Klara Lilja.

LC: Hvor bor du?
SBL: Jeg bor i Stefansgade i en virkelig dejlig forening. Her er en stor gård med både fiskedam, en trofast andefamilie og en pizzamand, der bager pizzaer med æblerne fra gården, når vi har arbejdsdag. Det er nærmest for idyllisk.

LC: Hvor går du tur?
SBL: Min yndlingstur går fra Stefansgade gennem Nordvest, Bispebjerg Kirkegård, Utterslev mose, gennem stierne ved Bispebjerg Hospital, Lersøparken og så hjem af Superkilen. Fra forår til efterår kan man plukke de vildeste buketter af blomster langs ruten, og jeg elsker at følge med i årstiderne gennem både turen og mine blandede click-mix-buketter fra stierne ud til mosen og tilbage igen.

Sara brink Larsen

LC: Hvor drikker du kaffe?
SBL: Det kommer lidt an på, hvor turen går hen — men meget gerne fra Darcy’s, Arrebo, Fovl eller Original Coffee.

LC: Hvor spiser du?
SBL: Så mange steder, som det er fysisk muligt! Mit stamsted er Café Stadion, som har vidunderlig mad og en bar, som man kan sidde hele vejen rundt om, og man derfor altid kommer i snak med sidemanden. Udover det elsker jeg at komme på Osterias forskellige restauranter, Polly, Frank, Cicchetti, Bar Pasta, Gården og Gaden og Bar’ Vin.

Sara brink Larsen

Mens alt er lukket, køber jeg takeaway fra de restauranter, der tilbyder det, og sparer op til at besøge Geranium, Anaba og Jordnær. Og så vil jeg til hver en tid anbefale at besøge Alchemist, hvor jeg har spist mit livs mest mindeværdige måltider. Jeg er helt sikkert biased, fordi jeg har arbejdet sammen med Rasmus og hans dygtige team, men jeg er så imponeret over det sted, de har formået at skabe: Et parallelunivers, hvor du får serveret alle de livretter, du ikke vidste, du havde, samtidig med du præsenteres for markante standpunkter omkring dyreetik, klimaforandringer og værdipolitik. På én aften var jeg både rørt, forarget, overvældet og momentært lykkelig, og jeg kan ikke anbefale at besøge Alchemist nok.

LC: Hvor fester du?
SBL: Jeg elsker middage, der bliver til fester — på Café Stadion, Friheden, La Banchina, H15 og sommeraftner hjemme på min altan på 4. sal.

Sara brink Larsen

LC: Hvor inspireres du?
SBL: Når jeg går en omvej gennem byen, og når venner viser mig deres yndlingssteder.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
SBL: Min altan med så mange venner som muligt på en sommerdag.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
SBL: I sommer var jeg til fest på en husbåd på en af de der sjældne tropeaftner, hvor det var så varmt, at asfalten nærmest sitrede, da vi kørte mod Sydhavnen. På båden hang folk ud på tagterrassen, dansede i køkkenet på mellemetagen og stueetagen var ét stort flydende gulv af forskellige tømmerflåder med sofaer, drinks og mennesker. Fem minutter efter ankomst lå jeg og mine venner i hver vores badering i havnen med en øl i hånden, mens himlen var en blanding af stjerner og sæbebobler, som en eller anden pustede ud fra bådens tag. Det var virkelig surreelt efter et forår med lockdown og kulminationen på en vidunderlig sommer.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SBL: Efter 12 år i byen har jeg virkelig mange gode minder: Dengang min familie overraskede mig i lufthavnen, da jeg flyttede hjem fra New York. Et par isvintre, hvor man i klart solskin kunne gå på de tilfrosne søer. Sommeraftner på Refshaleøen. Hvert år at spise den første stenbiderrogn på Bar’ Vin. At bade året rundt ved Nordhavn. Og så dengang jeg var på vej hjem i et fly, og hvor flyene af en eller anden grund ikke kunne flyve den normale rute ind til Kastrup over Øresund, men i stedet fløj over alle brokvarterne og søerne i indflyvningen — dér følte jeg virkelig, at jeg var kommet hjem.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
SBL: Hvis jeg har venner på besøg fra udlandet, så tager jeg dem altid med til Refshaleøen, hvor man snildt kan bruge en hel dag. Så spiser vi frokost på Lille Bakery, tjekker kunst på Copenhagen Contemporary, kigger på Maria Rubinkes dør til Alchemist, spiser en snack på Reffen, drikker fyraftensøl på Mikkeller Baghaven og spiser middag og hopper i vandet på La Banchina.

Sara brink Larsen

LC Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
SBL: Jeg kan godt savne et virkelig godt dansested, som er mindre posh end Søpavillonen, og hvor der er plads til lidt flere end på Never Mind. Men ærligt talt: Lige nu ville jeg give min ene arm for overhovedet at kunne mødes med mere end fire venner, så jeg kan godt leve med det nuværende udvalg af dansegulve.

LC: Dit soundtrack til byen?
SBL: Hjemme hører jeg pt. en blanding af Jada, Bette, Haim, Goss, Taylor Swift, Jeuru, Annika Aakjær og Anderson Paak — og på ture gennem byen hører jeg mest podcasts som Det sidste måltid, Stjerner og striber, Genstart og Programmet om ingenting.

Tusind tak, fordi du ville dele dit vidunderlige København med os, Sara.

Du kan følge Sara Brink Larsen på Instagram her.

Sara brink Larsen

GOD SØNDAG!